Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζιχαντιστές Καμπούλ: Αεροπλάνο πετάει «φωτοβολίδες» για να αποκρούσει τυχόν επίθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές Καμπούλ: Αεροπλάνο πετάει «φωτοβολίδες» για να αποκρούσει τυχόν επίθεση

Τζιχαντιστές Καμπούλ: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιοιήσουν κλεμμένους πυραύλους

Τα στρατιωτικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για την επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ ρίχνουν φωτοβολίδες και προσγειώνονται με τη μύτη καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι τζιχαντιστες θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν κάποιο εξ αυτών. Και όλα αυτά την ώρα που τουλάχιστον 20 πολίτες μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των Ταλιμπάν. Τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποιούν γρήγορες προσγειώσεις έτσι ώστε να αποφύγουν μία πυραυλικά επίθεση. Την ίδια ώρα ένα βίντεο δείχνει ένα γαλλικό αεροσκάφος μεταφοράς προσωπικού να ρίχνει «φωτοβολίδες» κατά τη διάρκεια της απογείωσής του.

Ιστορική νίκη κατά της «Cobra Gold» -«Τέλος» το αίμα κόμπρας για τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ

Πρόκειται για ένα γαλλικό μεταγωγικό τύπου A400M που απογειώνεται από την αεροπορική βάση ​Al Dhafra. Οι «φωτοβολίδες» που ρίχνει είναι αερόφυλλα αλουμινίου, γνωστά ως «τσαφ», που δημιουργούν ψευδής στόχους παραπλανώντας εισερχόμενα βλήματα. Η ρίψη τους ενδέχεται να είναι αυτόματη και να σχετίζεται με τον εντοπισμό κάποιας απειλής.

Πάντως πιστεύεται ότι οι Ταλιμπάν που ελέγχουν όλα τα σημεία πρόσβασης στο αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι δεν θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν κάποιο στρατιωτικό αεροσκάφος καθώς μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αμερικανική παρέμβαση στο Αφγανιστάν. Παρόλα αυτά αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού φοβούνται ότι θα σημειωθεί επίθεση από τη θυγατρική ομάδα του ISIS στο Αφγανιστάν. Μάλιστα όπως λένε φοβούνται ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένους πυραύλους για να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος διάσωσης στο οποίο θα βρίσκονται εκατοντάδες πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις