Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

03

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καλύτερες χώρες για να ζεις: Η μηνιαία λίστα του Bloomberg- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Καλύτερες χώρες για να ζεις: Η μηνιαία λίστα του Bloomberg- Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Καλύτερες χώρες για να ζεις: Η αναθεωρημένη λίστα του Bloomberg λαμβάνει υπόψη και την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού

Τη μηνιαία λίστα των χωρών, στις οποίες είναι καλύτερα να ζεις αυτή την εποχή, έσπευσε να αναθεωρήσει το πρακτορείο Bloomberg, ενώ οι περισσότερες οικονομίες επιχειρούν να ανακάμψουν από τον κοροναϊό και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μετάλλαξης Δέλτα. Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Νορβηγία, η οποία έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 50% του πληθυσμού, έχει ελάχιστους θανάτους από Covid, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα σύνορά της ανοιχτά.

Το τελευταίο στοιχείο, μάλιστα, είναι αυτό που χαρίζει την πρωτιά στη σκανδιναβική χώρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ελβετία, η οποία διατηρεί μια σειρά περιορισμών στις ταξιδιωτικές εισροές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία. Η αναθεωρημένη λίστα του Bloomberg λαμβάνει υπόψη και την παραλλαγή Δέλτα, η οποία απειλεί αρκετές χώρες, επαναφέροντας τα σενάρια επιβολής ορισμένων περιοριστικών μέτρων, όπως ήδη συμβαίνει σε αρκετές χώρες.

Αναλυτικά:

Συνολικά, η κατάταξη του αμερικανικού πρακτορείου διαμορφώνεται στη βάση 12 επιμέρους παραμέτρων, όπως η διασπορά του ιού, η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η θνησιμότητα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κ.ά.

Οι πρώτες 20 χώρες

Νορβηγία
Ελβετία
Νέα Ζηλανδία
Γαλλία
ΗΠΑ
Αυστρία
Φινλανδία
Ιρλανδία
Κίνα
Βέλγιο
Σιγκαπούρη
Γερμανία
Δανία
Ολλανδία
Σουηδία
Τουρκία
Ισραήλ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Καναδάς
Ισπανία

Όσον αφορά την Ελλάδα, κατατάσσεται στην 21η θέση, σε σύνολο 53 χωρών, υποχωρώντας κατά δύο θέσεις σε σχέση με τον Ιούλιο. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι οι ΗΠΑ, από την πρώτη θέση στην οποία βρίσκονταν τον Ιούλιο, έχασαν τέσσερις και βρέθηκαν στην πέμπτη θέση τον Αύγουστο. Το «σκορ» της χώρας μας τον Αύγουστο του 2021 ανέρχεται σε 68,1 μονάδες έναντι 77,2 μονάδων της πρώτης Νορβηγίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις