Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσιτσιπάς-Αλιασίμ Σινσινάτι: Στους «4» ο Έλληνας τενίστας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς-Αλιασίμ Σινσινάτι: Στους «4» ο Έλληνας τενίστας

Τσιτσιπάς-Αλιασίμ Σινσινάτι: O Έλληνας τενίστας είχε εξαιρετικά διαστήματα, επικράτησε 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-1) του Αλιασίμ

Μετά από ένα ματς που… δεν γινόταν να χάσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και παιδεύτηκε, πήρε τη νίκη με 2-1 σετ κόντρα στον Καναδό (Νο.17) Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του Western & Southern Open! Μάλιστα, ξημερώματα Κυριακής (01:00) θα κοντραριστεί με τον πανίσχυρο Σάσα Ζβέρεφ για μια θέση στον τελικό.

Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κάνει πανεύκολα το 1-0 (6-2), αφήνοντας την αίσθηση ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ. Παρόλα αυτά ο 21χρονος αντίπαλός του έκανε το comeback ισοφαρίζοντας σε 1-1 (5-7), για να έρθει ο Στέφανος ωστόσο στο τέλος και να το «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες (6-1).

Εξαιρετικός στο πρώτο και στο τρίτο σετ

Ο Eλληνας πρωταθλητής μπήκε ιδανικά και πήρε με άνεση το πρώτο σετ. Εξαιρετικό πρώτο σερβίς, πειθαρχημένος, είχε υπομονή στο παιχνίδι του κι έφτασε με άνεση στο 6-2.

Ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο σετ και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε και στην κατάκτηση του δεύτερου σετ και πως θα έπαιρνε πιο εύκολα το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ωστόσο, η κοιλιά που έκανε, η αστάθεια πίσω από το πρώτο σερβίς και ο εκνευρισμός σε κάποια σημεία του σετ έφεραν τα πάνω – κάτι. Επειτα από δύο χαμένα ματς πόιντ στο 4-5, δεν κράτησε εκείνος το σερβίς του (6-5) και έδωσε την ευκαιρία στον Φίλιξ να φέρει το ματς στα ίσα.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, μπήκε πολύ δυνατά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Καναδό, ήταν συγκεντρωμένος, δεν εκνευρίστηκε και με εξαιρετικό πρώτο σερβίς έφτασε εύκολα στο 6-1.

Θα είναι ο δεύτερος διαδοχικός ημιτελικός για τον Στέφανο

Ο Τσιτσιπάς που έχει φέτος 48 νίκες σημείωσε 22 winners και είχε 20 αβίαστα, ενώ ο Αλιασίμ είχε αντίστοιχα 20 και 34. Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε μόνο 8 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς έφτασε φέτος τις 48 νίκες, προκρίθηκε στον ένατο ημιτελικό μέσα στο 2021 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ενόψει του US Open που θα διεξαχθεί 31 Αυγούστου με 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις