Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έλεγχοι Λιμενικού – κορονοϊός: Ο Γιάννης Πλακιωτάκης μιλά για την ταυτοποίηση των πιστοποιητικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλεγχοι Λιμενικού – κορονοϊός: Ο Γιάννης Πλακιωτάκης μιλά για την ταυτοποίηση των πιστοποιητικών

Έλεγχοι Λιμενικού - κορονοϊός: Καμία παράταση στη χαλάρωση των μέτρων

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το Λιμενικό σώμα, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να μην παρατηρηθεί χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας αποκάλυψε ότι από τη στιγμή που το Λιμενικό ανέλαβε την ταυτοποίηση των πιστοποιητικών, περισσότεροι από 22.000 πολίτες δεν επιβιβάστηκαν στα πλοία καθώς δεν είναι στη διάθεση τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια επιβάτες έχουν επιβιβαστεί από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Συγκεκριμένα από τον Πειραιά φεύγουν καθημερινά 25.000 επιβάτες. Σύμφωνα με τον υπουργό, σε σχέση με την κίνηση του 2019 η μείωση την φετινή χρονιά ήταν της τάξης του 23%. Ο Γιάννης Πλακιτωτάκης έκανε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους καθώς είναι το μόνο όπλο μας στη μάχη με την πανδημία.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις