Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης Αφγανιστάν: Οργή με το tweet για τους Ταλιμπάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης Αφγανιστάν: Οργή με το tweet για τους Ταλιμπάν

Βαρουφάκης Αφγανιστάν: Μέσα σε λίγα λεπτά, ο λογαριασμός του Γιάννη Βαρουφάκη δέχθηκε οργισμένες απαντήσεις

Εξαλλοι είναι χρήστες του twitter σε όλο τον κόσμο, από μια ακόμα απίστευτη ανάρτηση του Γιάννη Βαρουφάκη για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έγραψε στα αγγλικά πως “σήμερα ο φιλελεύθερος-νεοαποικιακός ιμπεριαλισμός νικήθηκε για τα καλά” και αμέσως μετά πρόσθεσε, ότι “τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι γυναίκες και ότι προς το παρόν αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η αλληλεγγύη μας. Κρατάτε αδελφές!”. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο λογαριασμός του Γιάννη Βαρουφάκη δέχθηκε οργισμένες απαντήσεις από χρήστες του twitter σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένοι τον αποκάλεσαν τελείως ηλίθιο επειδή πανηγυρίζει για τη νίκη των Ταλιμπάν, γεγονός που θα οδηγήσει κάποιες γυναίκες ακόμα και στο λιθοβολισμό. Ενώ οι περισσότεροι βρήκαν την σημείωσή του για τα δεινά που περιμένουν τις γυναίκες τελείως υποκριτική.

Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα να κάνει και δεύτερη ανάρτηση στην οποία αποδίδει τα αίσχη των Ταλιμπάν και των ισλαμιστών, στην επέμβαση των Αμερικανών και Ιράκ και Αφγανιστάν, ενώ θυμίζει ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις εναντίον των αμερικανικών επεμβάσεων. “Πριν 20 χρόνια, διαδηλώναμε εναντίον της εισβολής σε Ιράκ και Αφγανιστάν προειδοποιώντας ότι θα ισχυροποιούνταν οι χειρότεροι ισλαμιστές (ISIS – Ταλιμπάν) – με κύρια, τραγικά θύματα τις γυναίκες. Σήμερα, δυστυχώς, ο φόβος μας εκείνος επιβεβαιώνεται και στο Αφγανιστάν – μετά το Ιράκ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις