Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τουρισμός στην Εύβοια 2021: Το μήνυμα των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρισμός στην Εύβοια 2021: Το μήνυμα των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τομεάρχες τονίζουν ότι «η κατάσταση είναι δραματική και οι βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων κρέμεται σε μία κλωστή»

«Απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων τουριστικών επιχειρήσεων και μια ειδικά σχεδιασμένη καμπάνια προώθησης της περιοχής για το επόμενο διάστημα, ώστε να μην χαθεί ο κρίσιμος μήνας του Αυγούστου και ανακτηθεί ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής κίνησης», αναφέρουν για το ζήτημα του τουρισμού στη Βόρεια Εύβοια οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Σε κοινή δήλωση του με τίτλο «να αναγεννηθεί από τις “στάχτες” ο τουρισμός στη Β.Εύβοια» η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης, αναφέρουν ότι «οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Β. Εύβοιας, βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και η εγκληματική, κυβερνητική ανικανότητα για την αντιμετώπισή τους». Προσθέτουν ότι «ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του τουρισμού, βλέπουν να γίνονται στάχτη οι ελπίδες τους για μια οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι ακυρώσεις είναι μαζικές».

Σημειώνουν ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Αιδηψού, «από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες».

Οι τομεάρχες τονίζουν ότι «η κατάσταση είναι δραματική και οι βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων κρέμεται σε μία κλωστή» και κατηγορούν την κυβέρνηση πως «για άλλη μία φορά, τις έχει εγκαταλείψει» και πως «οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το σχέδιο ανασυγκρότησης και οι εξαγγελίες στήριξης, δεν αντιμετωπίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα για τον τουρισμό της Εύβοιας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις