Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ελεονώρα Μελέτη mobbing: «Με ρωτάτε, γιατί δεν λέω τ΄ όνομά του»
LIFESTYLE

Ελεονώρα Μελέτη mobbing: «Με ρωτάτε, γιατί δεν λέω τ΄ όνομά του»

Ελεονώρα Μελέτη mobbing: H παρουσιάστρια περιέγραψε τα περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στον Νίκο Γεωργιάδη και το «περιοδικό ΟΚ!» η Ελεονώρα Μελέτη. Σε αυτή, η παρουσιάστρια περιέγραψε αναλυτικά -φωτογραφίζοντας χωρίς όμως να κατονομάζει- τα περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού που έζησε στον εργασιακό της χώρο. Με μια ανάρτηση στο Instagram, η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να απαντήσει στα πολλά μηνύματα που δέχτηκε από τους followers της, όπου της ζητούν να κατονομάσει ποιος και γιατί την εκφόβιζε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Οσα έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη στο Instagram:

«Στη συνέντευξη μου σήμερα στο ΟΚ! έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία. Έχω λάβει άπειρα μηνύματα και πολλοί από εσάς με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομά του. Και σας απαντώ.Γιατί δεν μπορώ. Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατεθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, και υπό την άμεση απειλή της απόλυσής μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. (Είναι κάτι που συνηθίζεται στον χώρο μας και εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι’ αυτό).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί και με τη σειρά μου σας ενημερώνω πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη (κυριολεκτικά αλλά και κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστής) ακόμα κι αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι’ αυτό και δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε και ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Να μην τους φοβάστε. Να τους λυπάστε. Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση. Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing.

(Η φωτογραφία είναι καρέ από το σήμα αρχής της πολύ αγαπημένης μου εκπομπής «μεσάνυχτα». Και την επέλεξα γιατί έτυχε να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ποστ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις