Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κολοκούρης προαγωγή – ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια κόντρα με τη ΝΔ, “εσείς τον αναβαθμίσατε μετά το Μάτι”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κολοκούρης προαγωγή – ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια κόντρα με τη ΝΔ, “εσείς τον αναβαθμίσατε μετά το Μάτι”

Κολοκούρης προαγωγή - ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στην κόντρα σχετικά με την εξέλιξη του Στέφανου Κολοκούρη δίνει η ΝΔ

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε μεταξύ άλλων «πόλεμο» μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, η οποία ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα τα οποία εκείνος εξεδίωξε μετά το Μάτι. Πώς απαντάτε σε αυτή την κριτική;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην δημοσιογράφο Βίκυ Σαμαρά «δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε», για να απαντήσει με την σειρά της «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα». Τότε, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Και ήταν αυτή η απάντηση που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αναπαραγωγή fake news σε ζωντανή μετάδοση», τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κκ Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν». Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανακοίνωση για την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού: «Σε ερώτηση της κας Σαμαρά από το News247 γιατί η ΝΔ αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση. Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Επίθεση και από την Όλγα Γεροβασίλη

Στην συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε σε δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει «θρασύ και ψεύτη» τον πρωθυπουργό, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Γνωστοί – Άγνωστοι έγιναν για τον κο Μητσοτάκη όσοι είχαν διαχειριστεί επιχειρησιακά την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί ΝΔ. Ερωτηθείς γιατί η Νέα Δημοκρατία αναβάθμισε τον κο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, τον οποίο καρατόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Μάτι και νυν Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης αλλά και τον κο Κολοκούρη, νυν Αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο κος Μητσοτάκης απάντησε: “Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε. Ο αρχηγός της αστυνομίας είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός”.

Μόνο που τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ. Απ’την άλλη, η Νέα Δημοκρατία μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κο Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κο Κολοκούρη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής…».

Σε όλα τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία απάντησε με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα γίνεται αναφορά προσωπικά και στην Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’. Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους. ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Τι ισχύει με Κολοκούρη – Ματθαιόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι δεν ήταν αρχηγός Πυροσβεστικής, αλλά διοικητής της ΕΜΑΚ. Αρχηγός της Πυροσβεστικής ήταν ο Σωτήρης Τερζούδης, τον οποίο απομάκρυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη θέση του ανέλαβε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Βασίλης Ματθαιόπουλος και αναβαθμίστηκε σε υπαρχηγό ο Στ. Κολοκούρης. Ο κ. Κολοκούρης, λοιπόν, έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία αρχηγός, επί διακυβέρνησης ΝΔ. Ως προς την ΕΛ.ΑΣ., ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποπέμψει τον Αύγουστο του 2018, μετά το Μάτι, τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος έγινε επί ΝΔ γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τα ΦΕΚ προαγωγής Κολοκούρη σε υποστράτηγο 9.8.18: 

FEK

Η γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ και το καρφί από την efsyn

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όντως απομακρύνει τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής μετά το Μάτι, αλλά κανείς από αυτούς δεν ήταν ο κ. Κολοκούρης όπως εσφαλμένα αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Είναι ενδεικτικό ότι και η φιλικά διακείμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ efsyn αναγνωρίζει: «Η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν άμεση. Δημοσίευσε 2 ΦΕΚ (Αύγουστος 2018 και Φεβρουάριος 2019) που παρουσίαζαν την άνοδο στην ιεραρχία του κ. Κολοκούρη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν προκειμένω η κυβέρνηση έχει δίκιο και η παρανόηση οφειλόταν σε λάθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΦΕΚ προαγωγής Κολοκούρη σε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής

FEK

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις