Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία πλημμύρες – νεκροί: Εικόνες αποκάλυψης, πενθεί η χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία πλημμύρες – νεκροί: Εικόνες αποκάλυψης, πενθεί η χώρα

Τουρκία πλημμύρες - νεκροί: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες

Μεγαλώνει συνεχώς η «μαύρη λίστα» από τις πλημμύρες που σάρωσαν τη βόρεια Τουρκία. Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, σε μια νέα ενημέρωση, σε τουλάχιστον 17 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών. «Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους στην επαρχία Κασταμονή και δύο στην επαρχία Σινώπη», ανέφερε η αρχή αρμόδια για τις φυσικές καταστροφές (AFAD), σε ένα δελτίο Τύπου. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έντεκα νεκρούς. Οι πλημμύρες, που έπληξαν τις επαρχίες Κασταμονή, Μπαρτίν και Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ελικόπτερα κατέβαζαν μέλη της Ακτοφυλακής στις στέγες των κτιρίων

Οι διασώστες προσπαθούν σήμερα να εντοπίσουν επιζώντες σε μια οκταώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στην Κασταμονή μετά τις πλημμύρες. Δύο γειτονικά κτίρια ισοπεδώθηκαν, μια ένδειξη της βίας της φυσικής καταστροφής. «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των 17 συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. Ολοι οι θεσμοί μας έχουν κινητοποιηθεί στις πληγείσες ζώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ελικόπτερα κατέβαζαν μέλη της Ακτοφυλακής στις στέγες των κτιρίων, προκειμένου να σώσουν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί εκεί, καθώς ορμητικοί χείμαρροι είχαν καλύψει δρόμους, σύμφωνα με τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Περισσότερα από 320 χωριά βρίσκονται στο σκοτάδι, λόγω των ζημιών που υπέστη το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, σύμφωνα με την AFAD. Οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή αναμένεται να υποχωρήσουν απόψε (12/8), ανέφερε η AFAD, την ώρα που οι Αρχές έκαναν γνωστό πως 299 δασικές πυρκαγιές, που σάρωσαν τις νοτιοδυτικές επαρχίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις