Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία άνοιγμα- Σεπτέμβριος 2021: Όσα αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία άνοιγμα- Σεπτέμβριος 2021: Όσα αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Σχολεία άνοιγμα- Σεπτέμβριος 2021: Με ποιες προϋποθέσεις αναμένεται να γίνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το φθινόπωρο

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κοροναϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Δια ζώσης θα γίνουν τα μαθήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια από το φθινόπωρο, όπως είπε ο κ. Συρίγος. Συγκεκριμένα, 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εξετάσεις του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξετάζονται δια ζώσης και ποια διαδικτυακά.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε και διευκρίνισε ότι στις ιατρικές σχολές, ειδικά, θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές. Για μάθημα θα μπαίνουν οι μαθητές με δύο self test την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.

Η παρότρυνση προς τους ανεμβολίαστους

Το υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κοροναϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. «Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών», τονίζει το υπουργείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις