Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πευκί κάτοικοι – πυροσβέστες: Κίνηση ευγνωμοσύνης για τη μάχη με τις φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Πευκί κάτοικοι – πυροσβέστες: Κίνηση ευγνωμοσύνης για τη μάχη με τις φλόγες

Πευκί κάτοικοι - πυροσβέστες: Το "ευχαριστώ" σε εκείνους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη

Με το δικό τους τρόπου οι κάτοικοι στο Πευκί Ευβοίας θέλησαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στο πλήρωμα των πυροσβεστικών εναέριων μέσων που έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να κάνουν ό, τι μπορούν,ώστe να προστατέψουν το νησί. Με μεγάλες πέτρες οι κάτοικοι έγραψαν στην παραλία στο Πευκί τη λέξη «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ», με αποδέκτες τους ανθρώπους που βρίσκονται στα εναέρια μέσα και επιχειρούσαν στα πιο δύσκολα μέτωπα της φωτιάς και κατάφεραν να γλιτώσουν τα σπίτια από τις φλόγες.

Στο Πευκί οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι κατάφεραν να ανακόψουν τη φωτιά, ενώ υπενθυμίζεται πως είχαν φτάσει φέρι μποτ προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους από την περιοχή.

Η φωτογραφια δημοσιεύτηκε στο skai.gr

Νέο μλετωπο στο Μίστρο

Μόλις λίγες μέρες μετά τον πύρινο εφιάλτη στην Εύβοια, νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, αυτή τη φορά στην περιοχή του Μίστρου στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει δασική έκταση στην Άγια Παρασκευή και δεν απειλούνται, προς το παρόν τουλάχιστον, κατοικίες. Το σημείο του μετώπου είναι δύσβατο, ενώ πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα Canadair CL-415 και έξι ελικόπτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις