Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Ηλεία – φωτιές: Στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Ηλεία – φωτιές: Στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Ηλεία - φωτιές: Αύριο Παρασκευή στις περιοχές της Ηλείας θα μεταβεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Στην Ηλεία και τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές θα μεταβεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Αύριο Παρασκευή στις περιοχές της Ηλείας θα μεταβεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική ανασυγκρότηση και την επόμενη ημέρα της επούλωσης των πληγών, έκανε λόγο για αυτονόητες και απαράγραπτες ευθύνες του πρωθυπουργού σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές Παρά τη σκληρή κριτική που άσκησε στον πρωθυπουργό αλλά και την αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επανειλημμένα για την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων (καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία). Παραλλήλως, “ξόρκισε” και την άγονη πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα καμένα, απευθύνοντας μήνυμα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ηγετική ευθύνη είναι την κρίσιμη στιγμή να δώσεις ένα στίγμα θέτοντας προτεραιότητες. Και νομίζω ότι αυτή την ηγετική ευθύνη την ανέλαβα από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς και παρά το γεγονός ότι καιροφυλακτούσαν πολλοί να βρουν έστω και την μικρή παρωνυχίδα για να την γιγαντώσουν, να την μεγεθύνουν , δεν βρήκαν από τη στάση των στελεχών μας. Άλλο πράγμα όμως είναι η πολιτική ευθύνη των στελεχών και ενός κόμματος άλλο ο θυμός, η αγανάκτηση των πολιτών. Δεν πιστεύω ότι ο θυμός των πολιτών και η αγανάκτηση υπόκειται σε κάποια πολιτική σκοπιμότητα και είναι λάθος να τον εργαλειοποιήσουμε πολιτικά.

Δεν ζήτησε παραιτήσεις

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω να κρατήσετε είναι ότι η διάθεσή μας και η πρόθεσή μας είναι ειλικρινής. Να συμβάλλουμε. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αβάσταχτης ελαφρότητας της επικοινωνίας, της αγνόησης των προτάσεων της αντιπολίτευσης, σε μια αφ’ υψηλού αντιμετώπιση, εμείς θα επιδιώξουμε αυτές τις προτάσεις και τις θέσεις να τις συζητήσουμε με τους επιστημονικούς φορείς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι αντιλαμβανομαστε ότι αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στον τόπο και στον ελληνικό λαό. Μια ευθύνη που θα κληθούμε σύντομα να αναλάβουμε αν η Κυβέρνηση συνεχίσει με έναν επιδεικτικό τρόπο να απαξιώνει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τη δημοκρατική ανάγκη τούτες τις κρίσιμες ώρες να υπάρχει συλλογική διαβούλευση και κοινός σχεδιασμός”. Αξιοσημείωτο δε, ότι δεν ζήτησε παραιτήσεις για τις καταστροφές, καλώντας τον πρωθυπουργό να επιμερίσει τις ευθύνες, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ” έχει ακέραια την ευθύνη”. Ούτε εκλογές ζήτησε ο κ. Τσίπρας.

Τα… «άκουσε» και ο Τσίπρας στην Εύβοια

Η αγανάκτηση των πολιτών, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, όπως ήταν αναμενόμενο, στρέφεται κυρίως στους πολιτικούς. Δέκτης της οργής πολίτη στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, η οποία ακόμη ταλανίζεται από τις φωτιές, έγινε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Στο βίντεο του EviaZoom.gr φαίνεται ο κ. Τσίπρας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια, για τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της, την ώρα που πάει να χαιρετίσει μία γυναίκα, κάτοικο της περιοχής, η οποία όμως αρνήθηκε να τον χαιρετίσει.

-«Γεια σας, δεν χαιρετάω. Γιατί ήρθατε; Εγώ θα προτιμούσα να μην έρθετε, γιατί το θεωρώ κοροϊδία, ειλικρινά κοροϊδία», του είπε η γυναίκα, μεταξύ άλλων.

Αμήχανος ο Αλέξης Τσίπρας, της απάντησε ότι πήγαν να δουν την καταστροφή, λέγοντας «σας καταλαβαίνω απόλυτα, και την οργή, και τον θυμό σας απέναντι σε όλους».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις