Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ναυάγιο στη Μήλο – Πλακιωτάκης: Συγχαρητήρια στο λιμενικό και στο πλήρωμα του SeaJet2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναυάγιο στη Μήλο – Πλακιωτάκης: Συγχαρητήρια στο λιμενικό και στο πλήρωμα του SeaJet2

Ναυάγιο στη Μήλο - Πλακιωτάκης: Το tweet του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σώοι και αβλαβείς είναι οι 17 επιβαίνοντες σε θαλαμηγό 28 μέτρων που βυθίστηκε το πρωί στη Μήλο. Η θαλαμηγός, συγκεκριμένα, με τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας, βυθίστηκε το πρωί στη Μήλο, σημαίνοντας συναγερμό στο Λιμενικό το οποίο ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:30. Στη θαλαμηγό επέβαιναν 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, που σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι περισσότεροι είναι Έλληνες πολίτες και οι οποίοι με τη βύθιση του σκάφους βρέθηκαν όλοι στη θάλασσα, ενώ το ακριβές σημείο του ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού όπου και πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.

Τα συγχαρητήριά του στο Λιμενικό έδωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με μία ανάρτησή του. «Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του SeaJet2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει», έγραψε στο Twitter του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις