Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Lockdown Ελλάδα – Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown Ελλάδα – Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους

Lockdown Ελλάδα - Μητσοτάκης: Όσα ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου

Σε ερωτήσεις και για τον κορονοϊό απάντησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.  Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές, ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναπάει σε lockdown, καλώντας παράλληλα τους όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να κάνουν τεστ και να μην έρθουν σε επαφή με ανεμβολίαστους παππούδες και γιαγιάδες. «Δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους.

Η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι το lockdown, αλλά ο εμβολιασμός και η κοινή λογική. Παρακαλώ τους νέους που θα γυρίσουν από διακοπές να κάνουν τεστ και να μην έρθουν σε επαφή με παππούδες-γιαγιάδες και ανεμβολίαστους για μία εβδομάδα τουλάχιστον». Ερωτηθείς για τον τρόπο λειτουργίας της καθημερινότητας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, αναφορικά με τον κορονοϊό και τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας πως τον Αύγουστο έχουν πέσει σημαντικά οι ρυθμοί του εμβολιασμού κι αυτό, δυστυχώς, αν και αναμενόταν, έχει επιπτώσεις. Υπογράμμισε, δε, πως πρέπει να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο.

Νέα μέτρα για τους κλειστούς χώρους

«Από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουμε νέα προσπάθεια να πειστούν οι καχύποπτοι ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει» είπε ο Κ. Μητσοτάκης, και σημείωσε: «Θα αξιοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και θα είμαστε έτοιμοι πριν τα τέλη Αυγούστου να ανακοινώσουμε την πολιτική μας για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και το χειμώνα. Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε ακόμα για το κατά πόσο θα υπάρξουν και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που θα μπουν στο μοντέλο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και απάντησε πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας ότι για να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε συχνά τεστ κι αυτό είναι κόστος σε χρόνο και χρήμα. Καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να προσαρμοστεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις