Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναυάγιο στη Μήλο: Η επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μήλο: Η επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό (Βίντεο)

Ναυάγιο στη Μήλο: Έτσι διασώθηκαν οι 18 επιβαίνοντες της θαλαμηγού

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση διάσωσης των 18 ναυαγών βορειοδυτικά της Μήλου το πρωί της Πέμπτης, δημοσίευσε το Λιμενικό Σώμα. Υπενθυμίζουμε, ότι θαλαμηγός 28 μέτρων  βυθίστηκε 5 μίλια δυτικά της Φαλκονέρας, 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, με την ανταπόκριση του Λιμενικού να είναι αποτελεσματική. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, οι επιβαίνοντες του σκάφους εξέπεμψαν σήμα κινδύνου ζητώντας βοήθεια. Πολύ γρήγορα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των 18 ναυαγών από τις θαλάσσιες αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Σερίφου, Σύρου, Σπετσών και Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για βύθιση του Θ/Γ “ACVITANNIA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δεκαοκτώ (18) ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι βρίσκονταν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Φαλκονέρας και ν. Μήλου και συγκεκριμένα, 5 ν.μ. ανατολικά ν. Φαλκονέρας και 17 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Μήλου.

Άμεσα και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή μετέβησαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-ΤΑΧ “SEA JET 2” Ν.Π. 10571, το Φ/Γ πλοίο “ΙΑΠΕΤΟΣ”, το Ε/Γ-Λάντζα “ΔΡΑΚΩΝ” Ν.Μ. 48 με επιβαίνοντα τον προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Μήλου, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΓΚΟΣ” Ν.Π.15 και το Ε/Γ-Α/Ψ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Λ.Μ. 1388, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, ενώ από αέρος επιχείρησαν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όπως επίσης και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δεκαοκτώ (18) επιβαίνοντες, εκ των οποίων επτά (7) μέλη πληρώματος και έντεκα (11) επιβάτες (13 ενήλικες και 5 ανήλικοι), περισυνελέγησαν από το “SEA JET 2”, το “ΙΑΠΕΤΟΣ” και το “ΔΡΑΚΩΝ” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου, όπου και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκαν για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ. Μήλου, ενώ σε έναν εκ των ανωτέρω παρασχέθηκε περαιτέρω ιατρική φροντίδα και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση»

“Συγχαρητήρια” από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Τα συγχαρητήριά του στο Λιμενικό έδωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με μία ανάρτησή του. «Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του SeaJet2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει», έγραψε στο Twitter του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις