Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Αρκαδία τώρα: Κι άλλη αναζωπύρωση – Κοντά σε σπίτια η φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αρκαδία τώρα: Κι άλλη αναζωπύρωση – Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Φωτιά Αρκαδία τώρα: Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε προ ολίγου στο Νεοχώρι Αρκαδίας. Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, το χωριό απειλείται από την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η φωτιά φαίνεται πως δεν θα σβήσει εύκολα και έφτασε στα πρώτα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το χωριό απειλείται με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά η οποία σύμφωνα με αναφορές έχει φτάσει κοντά στα σπίτια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί αποθήκες.

Ανάβουν μικροεστίες από το πουθενά

Σύμφωνα με τον  διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα που μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.   Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ήρθαν από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από την Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις