Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πιο αφροδισιακά φαγητά: Αυτές οι τροφές αυξάνουν την ερωτική διάθεση
PLUS

Τα πιο αφροδισιακά φαγητά: Αυτές οι τροφές αυξάνουν την ερωτική διάθεση

Τα πιο αφροδισιακά φαγητά: 12 αφροδισιακά φαγητά που εάν τα εντάξετε στο γεύμα σας θα απογειώσουν το βράδυ

Υπάρχουν όντως τρόφιμα που.. «ανεβάζουν» την διάθεση ή είναι όλα μια μυθοπλασία; Μπορεί όντως μία τροφή να θεωρείται αφροδισιακή και να σας βάλει σε ερωτική διάθεση; Τα Αφροδισιακά, ονομασία εμπνευσμένη από την Αφροδίτη, θεά του έρωτα, είναι τρόφιμα που λένε ότι ωθούν τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση. Η λέξη «αφροδισιακό» προέκυψε από τη θεά της ελληνικής μυθολογίας, την Αφροδίτη, όταν ξεπήδησε από τη θάλασσα σε ένα κέλυφος οστρακοειδών και γέννησε τον Έρωτα. Επειδή η Αφροδίτη λέγεται πως γεννήθηκε από τη θάλασσα, πολλοί τύποι θαλασσινών έχουν φήμη ως αφροδισιακά.

Αφροδισιακά θαλασσινά

Τα οστρακοειδή και τα μαλάκια είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, τα οποία παράγουν ορμόνες, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. Tα θαλασσινά είναι επίσης πηγή βιταμίνης B3, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση του οργανισμού. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», τα θαλασσινά μπορούν να ανεβάσουν σημαντικά τη λίμπιντο.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα λαμβάνοντας δείγμα 500 ζευγαριών που προσπαθούσαν να τεκνοποιήσουν και σημείωναν πόσο συχνά έτρωγαν θαλασσινά, καθώς επίσης και τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Η έρευνα διήρκησε 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 92% όσων κατανάλωναν ψάρια και οστρακοειδή πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι άντρες και οι γυναίκες που κατανάλωσαν πάνω από 8 μερίδες το μήνα, έκαναν κατά 22% περισσότερο σεξ. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα θαλασσινά μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ποιότητα του σπέρματος και την ωορρηξία.

Μύδια

Τα μύδια αποδίδουν την αφροδισιακή τους ιδιότητα στο ότι περιέχουν αμινοξέα, ασπαρτικό οξύ και ψευδάργυρο που αυξάνουν την έκκριση τεστοστερόνης και συνεπώς της ερωτικής διάθεσης τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι από τα πιο αφροδισιακά θαλασσινά και οι περισσότεροι άνθρωποι το γνωρίζουν. Σήμερα, η επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι τα στρείδια αυξάνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης στην κυκλοφορία του αίματος σας. Η ντοπαμίνη είναι ορμόνη που δημιουργεί ευφορία. Φημολογήθηκε ότι ο Ιταλός τυχοδιώκτης Τζάκομο Καζανόβα έτρωγε περισσότερα από 50 ωμά στρείδια την ημέρα για να ενισχύσει τη λίμπιντο του. Τα στρείδια χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε ψευδάργυρο βοηθούν στην παραγωγή σπέρματος και αυξάνουν την επιθυμία για σεξ.

Σολομός

Τα Ω3 λιπαρά δρουν ως ενισχυτικό συστατικό σεξουαλικής διέγερσης, αφού περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, η οποία λειτουργεί στον εγκέφαλο σαν ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Η βιταμίνη D, ανεβάζει τη σεροτονίνη και προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας, ενώ απομακρύνει την αρνητική διάθεση.

Γαρίδα

Οι γαρίδες παρέχουν ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τον θυρεοειδή αδένα και το μεταβολισμό. Η ανεπάρκεια αυτού έχει τεκμηριωθεί ως έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας. Διάφορες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση γαρίδας κατά τη διάρκεια του σεξ διπλασιάζει το αίσθημα ευχαρίστησης. Όπως πολλές μορφές θαλασσινών, προσφέρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – ιδανικά για κυκλοφορία και ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της γήρανσης.

Αστακός

Η επιστήμη θεωρεί τον αστακό ένα από τα δημοφιλέστερα διεγερτικά φαγητά επειδή κατακλύζεται από θρεπτικά συστατικά, όπως Β-12, θείο, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, μερικά από τα οποία πιστεύεται ότι ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία.

 

Εκτός από τα θαλασσινά υπάρχουν και άλλα αφροδισιακά φαγητά που αυξάνουν την ερωτική διάθεση

1. Σύκα

Το σύκο εκτός του ότι είναι το καλύτερο super food του καλοκαιριού ανήκει και στην ομάδα των υγιεινών αφροδισιακών τροφίμων. Είναι το φρούτο που σχετίζεται με τη γονιμότητα και αντιμετωπίζει τη στυτική δυσλειτουργία.

2. Σοκολάτα

Η σοκολάτα βοηθά ξεκάθαρα τη λίμπιντο. Η φαινυλαιθυλαμίνη (PEA) είναι το δραστικό συστατικό που κάνει το σώμα να απελευθερώσει την ίδια χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν κάνετε σεξ. Η σοκολάτα περιέχει επίσης την ανανδαμίδη, μια ψυχοδραστική ουσία που επάγει ευφορία.

3. Ρεβύθια

Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, τα ρεβίθια χαρακτηρίζονται ως «φυσικό Viagra», αφού περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ, διαδικασία την οποία ακολουθεί και το γνωστό μπλε χαπάκι, το οποίο επιταχύνει την φυσική λίπανση των αγγείων, διευκολύνοντας την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

4. Καυτερές πιπεριές

Το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι ονομάζεται καψαϊκίνη και αποτελεί μία από τις κορυφαίες αφροδισιακές τροφές αφού προάγει τος ενδορφίνες και αυξάνει τον καρδιακό παλμό. Αυτός ο συνδυασμός στο σώμα θα αυξήσει τη λίμπιντο σε χρόνο ντε-τε.

5. Ρόδι

Ο καρπός του ροδιού εμφανίζεται συχνά στην ελληνική μυθολογία, συχνά δίπλα στη θεά Περσεφόνη. Το εσωτερικό του ροδιού συμβόλιζε τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ο χυμός ρόδι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες, φτάνοντάς τους τη λίμπιντο στα ύψη.

6. Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες καταπολεμούν οποιαδήποτε σεξουαλική δυσλειτουργία και ενισχύουν τη σεξουαλική ορμή. Είναι πλούσιες σε βήτα καροτίνη, η οποία βοηθά στο αναπαραγωγικό σύστημα και μπορεί ακόμη και να προκύψει μια υγιής εγκυμοσύνη.

7. Νερό καρύδας

Το νερό της καρύδας έχει ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες. Περιέχει ηλεκτρολύτες, μέταλλα και βιταμίνη C. Ενισχύει το μεταβολισμό, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, και για το λόγο αυτό, θεωρείται αφροδισιακό. Είναι εύκολο να ενσωματώσετε το νερό καρύδας στην καθημερινή σας διατροφή για να ωφελήσετε τη λίμπιντο σας, καθώς αν δεν μπορείτε να το πιείτε μπορείτε να το προσθέσετε ως γεύση σε ένα smoothies.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά οφέλη που προσφέρουν τα αφροδισιακά φαγητά. Δοκιμάστε συνδυασμούς τροφών και απολαύστε στιγμές πάθους με τον σύντροφό σας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις