Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρωσικό αεροσκάφος – Αρκαδία: Το Ilyushin Il – 76 στη μάχη με τις φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσικό αεροσκάφος – Αρκαδία: Το Ilyushin Il – 76 στη μάχη με τις φλόγες

Ρωσικό αεροσκάφος - Αρκαδία: Aδειάζει νερό από ύψος 50 μέτρων σε 8 δευτερόλεπτα

Έφτασαν στη χώρα μας τα δύο αεροσκάφη που στέλνει η Ρωσία ώστε να συνεισφέρουν στις διαδικασίες κατάσβεσης. Το ένα από τα δύο Ilyushin Il-76 επιχειρεί στη μεγάλη φωτιά στα όρια Ηλείας με την Αρκαδία. Βίντεο από την προσπάθεια του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους δημοσιεύει το nafpaktianews. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76, που αποστέλλονται ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δύο δεξαμενές του.

Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, και αδειάζει από ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια, 600×100 μέτρα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα, φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθόλου τυχαία το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό». Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Δοκιμάστηκε στις αντίξοες συνθήκες της Σιβηρίας

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα τετρακινητήριο τζετ εμπορευματικό αεροσκάφος, το οποίο σχεδιάστηκε με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού, με τη σοβιετική τεχνολογία ως «κληρονομιά» να θεωρείται άκρως αξιόπιστη από πολλές χώρες, καθώς έχει δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας.

Το Il-76P είναι εξοπλισμένο με ένα εύκολα αφαιρούμενο σύστημα, που αποτελείται από δύο δεξαμενές VAP-2 και μπορεί με ευκολία να μετατραπεί σε «βομβαρδιστικό» νερού. Το φορτίο του μπορεί να αδειάσει σε 4 δευτερόλεπτα από ύψος 50 μέτρων. Η ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 280 χλμ./ώρα, ενώ η πλήρωση του συστήματος με νερό κυμαίνεται μεταξύ 10-12 λεπτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις