Κυρία Παναγιώτα Εύβοια – Guardian: Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου

ΚΟΣΜΟΣ

Κυρία Παναγιώτα Εύβοια – Guardian: Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κυρία Παναγιώτα Εύβοια - Guardian: Η αποκαρδιωτικές φωτογραφίες από την Εύβοια

10.08.2021 | 13:48

Η καταστροφή από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες μέρες δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η πύρινη λαίλαπα που σκότωσε ζώα, αφάνισε περιουσίες και έδιωξε κόσμο από τα σπίτια τους κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες με πορτοκαλί φόντο που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων. Εκείνη που άγγιξε περισσότερο την ψυχή όλων είναι η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας από τις Γούβες, μια σειρά φωτογραφιών για την ακρίβεια από το φακό του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη για το Sooc, έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ και τα social media.

Είναι τέτοια η απόγνωση αυτή της ηλικιωμένης γυναίκας που καλείται να εγκαταλείψει το σπίτι της ενώ οι φλόγες πλησιάζουν, είναι τόσο ζεοφερό το σκηνικό που κανέναν δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο. Και ίσως είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει την καταστροφή αυτών των τρομερών πυρκαγιών που κατακαίνει για ημέρες την Ελλάδα, καταστρέφοντας περιουσίες αλλά και πνεύμονες πρασίνου. Αυτή τη φωτογραφία επέλεξαν σήμερα για το εξώφυλλό τους ο Guardian, οι Financial Times, η Daily Telegraph, η Daily Mail.

The Guardian: «Κλιματική κρίση: Αναπόφευκτο, πρωτοφανές και ανεπανόρθωτο».

«Αποτίμηση της κλίμακας της καταστροφής μετά από μια εβδομάδα πυρκαγιών σε Ελλάδα και Ιταλία την ώρα που η ΕΕ ξεκινούσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πυρόσβεσης και οι καπνοί από τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία έφθαναν στο Βόρειο Πόλο. Την ώρα οι ειδικοί του ΟΗΕ έλεγαν τη Δευτέρα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προχωρά ταχύτερα απ’ ό,τι φοβόντουσαν οι ειδικοί κι ότι ευθύνεται η ανθρωπότητα, πυροσβέστες και ντόπιοι έδιναν μάχη με μαζικές πυρκαγιές στην Εύβοια, ανατολικά των Αθηνών, για έβδομη συνεχόμενη μέρα», μεταδίδει η ανταποκρίτριά του.

Daily Mail: «Οι καπνοί κάλυψαν τον ήλιο στην Ελλάδα καθώς μαίνονται για έβδομη μέρα οι πυρκαγιές»

Την ίδια φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας επέλεξε και η Daily Mail με τη λεζάντα: «Τυλιγμένο στις φλόγες: Η ελληνική νήσος Εύβοια καταστρέφεται από ακραίο καιρικό φαινόμενο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις και στο πρωτοσέλιδο της Daily Telegraph: «Η αντίδραση μιας ηλικιωμένης καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει το σπίτι της στο χωριό Γούβες στην Εύβοια, όπου αποτεφρώθηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους», αναφέρει η λεζάντα.

Οι Financial Times χρησιμοποιούν το ίδιο σπαρακτικό ενσταντανέ από τις πυρκαγιές στην Εύβοια στο βασικό τους θέμα αναφορικά με την εφιαλτική πρόβλεψη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ για άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου μέχρι το 2040.

Exit mobile version