Ληστείες: Συνελήφθη 47χρονος Αλβανός

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Συνελήφθη 47χρονος Αλβανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες: Τον χτύπησε με ξύλινο πόδι καρέκλες, δεν βρήκε ευρώ και άρπαξε συλλογή με… δραχμές.

10.08.2021 | 08:24

Σκότωσε με πόδι καρέκλας (!) τον «ταξιτζή του Καπελέτου» στην Ηλεία για να τον ληστέψει, πιστεύοντας ότι στο σπίτι του κρύβει μεγάλο χρηματικό ποσό. Εν τέλει, μετά τη στυγερή δολοφονία του αγαπητού οδηγού ταξί, στην κοινωνία του Καπελέτου, βρήκε μερικά συλλεκτικά χαρτονομίσματα και κέρματα, που κρατούσε με αγάπη, ο άτυχος ταξιτζής στο σπίτι του και επιχείρησε να διαφύγει από την Ηλεία. Ωστόσο, δεν πρόλαβε, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και Ήλιδας, κινήθηκαν αστραπιαία, τον προσήγαγαν αρχικά καθώς δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και στη συνέχεια αφού ήρθαν στην κατοχή τους τα αδιάσειστα στοιχεία, τον παρέπεμψαν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για έναν Αλβανό εργάτη, 47 χρόνων, ο οποίος, μέχρι πριν από έναν μήνα, ζούσε στο Καπελέτο κι έκανε χειρονακτικές εργασίες, όπου τον καλούσαν, για μεροκάματο.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συναντούσε, τότε, το άτυχο θύμα στο καφενείο και από εκεί τον γνώριζε. Άγνωστο από πού πληροφορήθηκε ότι ο «ταξιτζής, έχει στο σπίτι του «θησαυρό». Και αποφάσισε να τον βρει και να τον πάρει μαζί του. Τον περασμένο Μάιο, διέπραξε κλοπή, στο σπίτι, αλλά βρήκε ένα κινητό τηλέφωνο. Όλα έδειχναν ότι τελειώνουν εκεί. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα είχε φύγει από το χωριό και έμενε στην Παλαιά Μανωλάδα. Όμως, έχοντας αποφασίσει να φύγει από την Ηλεία, σκέφτηκε να ληστέψει τον άτυχο οδηγό. Να τον αναγκάσει να αποκαλύψει την «κρύπτη με τα χρήματα»! Ώρα 2 το πρωί, της 27ης Ιουλίου, έφθασε στο Καπελέτο με δίκυκλο, το οποίο αποτυπώθηκε στις κάμερες… Του χτύπησε την πόρτα. Εκείνος, ανύποπτος άνοιξε. Και ακολούθησε το φρικτό έγκλημα…

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του Αλβανού κατηγορούμενου, το βράδυ της Δευτέρας: «Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της κλοπής, ενώ συνελήφθη έπειτα από έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Αμαλιάδας. Ειδικότερα, την 27-7-2021, τα ξημερώματα, στο Καπελέτο Ηλείας, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας ημεδαπός άνδρας, πεσμένος στο εσωτερικό της οικίας του, φέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του. Ο άνδρας διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, όπου υπέκυψε στα τραύματα του».

Ξεκίνησε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας. «Προέκυψε ότι δράστης είναι ο αλλοδαπός συλληφθείς άνδρας, ο οποίος μετέβη στην οικία του παθόντα, τον οποίο χτύπησε στο κεφάλι, με ξύλινο πόδι καρέκλας, και αφού ερεύνησε όλους τους χώρους της οικίας, αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή». Και συνεχίζει για τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψή του:

 

Βρήκαν το όπλο του εγκλήματος

«Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε κοντινή απόσταση από την οικία του θύματος, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα ξύλινο πόδι καρέκλας, που χρησιμοποίησε ο δράστης για την διάπραξη των εγκλημάτων του, στο οποίο υπήρχαν εμφανή ίχνη αίματος, ενώ από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι, ο δράστης χρησιμοποίησε ως μέσο διευκόλυνσης για την προσέγγιση στον τόπο του εγκλήματος και ακολούθως για τη διαφυγή του, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Στις 03/08/2021, σε περιοχή της Ηλείας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν τον αλλοδαπό άνδρα, σε καφενείο, να φέρει μαζί του ταξιδιωτικό σάκο και να είναι έτοιμος για αναχώρηση από την Ηλεία». Ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα.

Σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: Εικοσιοκτώ συλλεκτικά χαρτονομίσματα που αποτυπώνουν την ελληνική δραχμή, 86 συλλεκτικά κέρματα δραχμών, 21 συλλεκτικά νομίσματα αλλοδαπών αρχών (Γερμανίας, Ολλανδίας, Καναδά ,Γαλλίας, Ιταλίας), 195 ευρώ σε χαρτονομίσματα, μία κάρτα sim, ένα στέλεχος κάρτας sim και μία ζελατίνα αναγράφουσα τον αριθμό κλήσης, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

 

 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του αλλοδαπού άνδρα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, άνευ πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας.
  • Μία ξύλινη καρέκλα, καφέ χρώματος, με ίχνη πρόσφατης απόσπασης, ενός εκ των δύο εμπρόσθιων ποδιών.
  • Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.
Exit mobile version