Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση διοικητή Αεροπορίας Στρατού: Ο Φλώρος, τα Σινούκ και οι φωτιές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση διοικητή Αεροπορίας Στρατού: Ο Φλώρος, τα Σινούκ και οι φωτιές

Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού λόγω της διαχείρισης των πυρκαγιών.

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης, λόγω της διαχείρισης των μεγάλων πυρκαγιών. Όπως μετέδωσε του κεντρικό δελτίο του OPEN, η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ, στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ ερευνά κατά πόσο έγινε σωστή διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ. Όπως γίνεται γνωστό, στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο– αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας- ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ, στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.

Όπως γράφει το OnAlert, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από τον Διευθυντή Στρατού τη μετάθεσή του στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), καταλογίζοντας του με αυτόν τον τρόπο εμμέσως ευθύνες, για τον τρόπο που επιχείρησαν τα ελικόπτερα Σινούκ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο υποστράτηγος αρνήθηκε τη “δυσμενή” μετάθεση στο ΤΕΘΑ και υπέβαλε την παραίτησή του.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού για τη μειωμένη διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς ή για τη συχνότητα των επιχειρήσεων ρίψης νερού στα πύρινα μέτωπα. Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει στις τάξεις της 14 ελικόπτερα Σινούκ, εκ των οποίων τις προηγούμενες ημέρες με βάση την ενημέρωση από το Πεντάγωνο πετούσαν 3.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό ο Σκέρτσος

Ανακοίνωση με αφορμή την παραίτηση του Γιώργου Κουμεντάκη από τη θέση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν αναφέρει:

«Μόλις της περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας. Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν.

Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις