Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διοικητής Αεροπορίας Στρατού: Διαψεύδει τα περί παραίτησης το ΥΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διοικητής Αεροπορίας Στρατού: Διαψεύδει τα περί παραίτησης το ΥΕΘΑ

Διοικητής Αεροπορίας Στρατού: Δήλωση του υπουργού Άμυνας για την υπόθεση

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού προχώρησε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάλεσε τους πάντες σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν». «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τι έλεγαν οι πληροφορίες

Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είχε υποβάλει την παραίτησή του, ως απάντηση στις κριτικές που δέχθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Σινούκ στα μέτωπα της φωτιάς. Οι Ενοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τα ελικόπτερα Σινούκ, κάτι που έκαναν και στα μέτωπα των τελευταίων ημερών. Νωρίτερα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open TV, στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

“Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα.

Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ”

Παρασκήνιο: Γιατί παραιτήθηκε ο διοικητής Αεροπορίας Στρατού – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Μητσοτάκης για φωτιές: Ζητώ συγγνώμη για αστοχίες -500 εκατ. για Αττική και Εύβοια
Στέλνουν και άλλα εναέρια μέσα πυρόσβεσης οι Ρώσοι – Έγινε δεκτό το αίτημα Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις