Φωτιά στην Ηλεία – τώρα: Νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Ισραηλινός πυροσβέστης

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία – τώρα: Νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Ισραηλινός πυροσβέστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Φωτιά στην Ηλεία: Σε Οφθαλμολογική Κλινική μεταφέρθηκε κάτοικος της περιοχής

09.08.2021 | 15:40

Ελαφρά τραυματίστηκε ένας Ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών στις φωτιές της Ηλείας, και διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ. Επίσης στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, νοσηλεύεται 38χρονος από την Ηλεία. Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Ισχυρή αναζωπύρωση παρατηρήθηκε νωρίτερα στην περιοχή Βασιλάκι προς Ξηρόκαμπο, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και επιχειρούν  επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο. Η φωτιά στην Ηλεία, άλλωστε, έχει ξανά και ξανά δώσει αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες να επιχειρούν άμεσα για να τις αντιμετωπίσουν.

Τέσσερις κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Εικόνες – σοκ από drone στη Νεμούντα

Το βίντεο και οι φωτογραφίες που κατέγραψε το drone του ilialive.gr στην περιοχή του δάσους της Νεμούτας σοκάρει. Η περιοχή που χαρακτηριζόταν από το πυκνό δάσος, τώρα έχει μαύρο χρώμα.

Exit mobile version