Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εθελοντές δασοπυροσβέστες – ΚΑΤ: Στη ΜΕΘ με υποστήριξη αναπνοής
ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντές δασοπυροσβέστες – ΚΑΤ: Στη ΜΕΘ με υποστήριξη αναπνοής

Εθελοντές δασοπυροσβέστες - ΚΑΤ: Τέσσερις ακόμη τραυματίες από τις πρεοσπάθειες κατάσβεσης

Τεράστια αγωνία επικρατεί για τους δύο δασοπυροσβέστες που εθελοντικά έδωσαν τη δική τους μάχη στον πύρινο εχθρό, μετά από την οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο του ΚΑΤ, όπου και κρίθηκε αναγκαίο να μπουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως ακολούθως:

• Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

• Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι τους εν λόγω δασοπυροσβέστες επισκέφθηκε στο ΚΑΤ η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δυο ακόμα τραυματίες σε Αφίδνες και Πάτρα

Στο μεταξύ, υπάρχουν δυο ακόμη περιστατικά με τραυματισμούς στα μέτωπα:

Ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών, διακομίστηκε νωρίτερα το πρωί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ. Άνδρας 38 ετών από την Ηλεία, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις