Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Πάρνηθα -Σπεύδει ελικόπτερο
ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην Πάρνηθα -Σπεύδει ελικόπτερο

Πυροσβέστης Πάρνηθα - τραυματισμός: Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα, με ένα ελικόπτερο να σπεύδει στο σημείο.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα, με ένα ελικόπτερο να σπεύδει στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ, πρόκειται για πυροσβέστη από το πεζοπόρο τμήμα που μετέβη στο σημείο χθες το βράδυ για να συνδράμει, στο πλαίσιο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, μετά την αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε. Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, έχει χτυπήσει στο κεφάλι με αποτέλεσμα να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση καθώς έπεσε από κατηφορικό σημείο.

Στο πλευρό του είναι οι συνάδελφοί του, με κλιμάκιο από τον Ερυθρό Σταυρό να μεταβαίνει στο σημείο με φορείο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αν και έχει ζητηθεί και εναέρια βοήθεια με super puma να σπεύδει στο σημείο καθώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί που είναι ο τραυματίας πυροσβέστης.

Η απόγνωση των πυροσβεστών στη μάχη: «Πάει η Πάρνηθα μας παιδιά….»

Η απόγνωση των πυροσβεστών αποτυπωμένη σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που τράβηξε ένας από αυτούς να στέκονται ανήμποροι μπροστά στην πύρινη λαίλαπα

Το βίντεο δεν διαρκεί πολύ, μόνο λίγα δευτερόλεπτα που την δεδομένη στιγμή μπορεί να φαντάζουν αιώνας για τους πυροσβέστες που μάχονται άυπνοι για τρεις ημέρες, την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Αττική γη. Η κάμερα εστιάζει στις τεράστιες φλόγες και η φωνή ενός πυροσβέστη ακούγεται να λέει με θλίψη και απόγνωση: «Πάει η Πάρνηθα μας παιδιά, πάει. Τελείωσε όλη…τελείωσε». Στο πλάνο φαίνονται δυο συνάδελφοι του, ένας να κοιτάει εξαντλημένος και αποσβολωμένος την φωτιά να «καταπίνει» με φλόγες δεκάδων μέτρων το δάσος.

Παραδομένη στις φλόγες η Εύβοια – Κρύφτηκε ο ήλιος, ενισχύονται τα εναέρια μέσα
Δείτε φωτογραφίες: Εμπρηστικός μηχανισμός στο δάσος της Βαρυμπόμπης
“Ανάσα” για την Αττική, κανένα ενεργό μέτωπο – Ασύλληπτες όμως οι καταστροφές
«Λένε ότι δεν μπορείς να διαλέξεις πότε ή πώς θα πεθάνεις» – Αυτός είναι ο εθελοντής πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις