Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 47χρονος εμπρηστής – Πετρούπολη: Ποινική δίωξη εις βάρος του – Κατηγορείται για 2 κακουργήματα
ΕΛΛΑΔΑ

47χρονος εμπρηστής – Πετρούπολη: Ποινική δίωξη εις βάρος του – Κατηγορείται για 2 κακουργήματα

47χρονος εμπρηστής - Πετρούπολη: Κατηγορείται και για εμπρησμό σε κάδους απορριμάτων του άλσους

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος ενός 47χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα ως ύποπτος για εμπρησμούς στην περιοχή της Πετρούπολης. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί, φέρεται να ευθύνεται για δύο εστίες πυρκαγιάς στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ένας αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο. Υπό έρευνα τίθεται η πιθανή εμπλοκή του σε εμπρησμούς  4 κάδων απορριμμάτων γύρο από το εν λόγω άλσος.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για:

*Εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο και

*Εμπρησμό σε δάσος από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο.

Επιπλέον βαρύνεται με την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της
*Βίας κατά υπαλλήλων.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυργαγιάς από πρόθεση σε βάρος ενός 43χρονου στο Κρυονέρι Αττικής, ενώ μία γυναίκα έχει παραπεμφθεί στο αυτόφωρο για εμπρησμό από πρόθεση καθώς φέρεται να έβαλε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις