Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύμβουλος Ερντογάν Ελλάδα: Νέο παραλήρημα για τις φωτιές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμβουλος Ερντογάν Ελλάδα: Νέο παραλήρημα για τις φωτιές

Σύμβουλος Ερντογάν Ελλάδα: Άνευ προηγουμένου κατηγορίες: Η πρόταση Δένδια για βοήθεια ήταν υποκριτική, ήταν μία «μαφιόζικη τακτική»

«Πυρά» κατά της Ελλάδας εκτόξευσε σ’ ένα νέο παραλήρημα σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η χώρα μας και η Τουρκία βρίσκονται αντιμέτωπες με την πύρινη λαίλαπα, που μαίνεται εδώ και μέρες σε διάφορα μέτωπα. Στις εμπρηστικές του δηλώσεις στη διάρκεια εκπομπής του CNN Τurk ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος επί θεμάτων Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ερντογάν, η κυβέρνηση του οπίου αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή για τη διαχείριση των πυρκαγιών – υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από τις φονικές πυρκαγιές στην Τουρκία. «Το είδαμε αυτό εμείς, όταν ασκούσαμε παλαιότερα καθήκοντα. Η Ελλάδα έβαζε, δηλαδή, με κάποιο τρόπο τα μέλη του PKK στο Αϊβαλί κι αλλού κι αυτού έβαζαν πυρκαγιές στην Αττάλλεια κι άλλες τουριστικές περιοχές. Αυτοί συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν», ισχυρίστηκε.

Και συνέχισε το παραλήρημα χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» και «μαφιόζικη τακτική» την πρόσφατη πρόταση του Έλληνα ΥΠ ΕΞ Νίκου Δένδια για αποστολή βοήθειας στην Τουρκία για την αντιμετώπιση του πύρινου εφιάλτη. «Μπορώ να σας πω, ότι πίσω απ’ αυτή τη δουλειά βρίσκεται σίγουρα η Ελλάδα. Γιατί; Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας δίνουν αεροσκάφη. Ενώ η Ελλάδα την ώρα που εκεί υπάρχουν πυρκαγιές, μας λέει “Να σας δώσω αεροσκάφη”. Αυτό είναι η απόλυτη μαφιόζικη τακτική. Πρώτα σκοτώνει τον άνθρωπο και μετά του πάει κόκκινα γαρύφαλλα» δήλωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις