Φωτιές Αττική τώρα: Εκκενώνεται το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Αττική τώρα: Εκκενώνεται το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιές Αττική τώρα: Αγωνία για την αλλαγή του καιρού -Μετά τις 12:00 θα πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ

06.08.2021 | 11:32

Η φωτιά στην Αττική συνεχίζει να καίει ακόμα και στις 11:05 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με γραπτό μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Το sms ανέφερε: «Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

Το sms για εκκένωση στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι

Πρόεδρος πυροσβεστών: Η κατάσταση είναι δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα γίνει δυσκολότερη

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, και τις επόμενες ώρες θα γίνει δυσκολότερη, ανέφερε στον ΣΚΑΪ για τα πύρινα μέτωπα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) Δημήτρης Σταθόπουλος. Είπε ότι από εναέρια μέσα αυτή τη στιγμή επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη στη φωτιά στην Πάρνηθα. Όλοι οι πυροσβέστες είναι στα μέτωπα σε γενική επιφυλακή, με ανάκληση αδειών τόνισε ο κ. Σταθόπουλος. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3.000 επιπλέον πυροσβέστες και ενίσχυση εναέριου στόλου, διαπιστώθηκε εν της πράγμασι αυτό» είπε.

Ανέφερε ακόμη πως ενώ ένας πολίτης καθάρισε το οικόπεδό του γείτονάς του δεν το έπραξε με συνέπεια να καεί και η περιουσία του πολίτη που είχε κάνει το καθήκον του. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε αυστηροποίηση ποινών και πρόστιμων στους αδιάφορους πολίτες.

Αρναούτογλου: Από τις 12:00 ισχυρός λίβας έως και 8 μποφόρ

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να οριοθετήσουν τις φωτιές, καθώς ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία και αναμένονται μετά τις 12:00 άνεμοι που θα έχουν ένταση ακόμα και 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προβλέπεται μεταβολή του καιρού με λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου στο facebook, ο οποίος γράφει για ισχυρό λίβα (δυτικό-νοτιοδυτικό άνεμο) και στην Αττική την Παρασκευή 6 Αυγούστου. «Πιο συγκεκριμένα από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και τις 7 το απόγευμα κυρίως στους δήμους Λουτρακίου, Αγίου Θεοδώρου, Μεγαρέων, Μάνδρας, Ειδυλλίας, Τανάγρας, Αχαρνών και Ωρωπού (καθώς και στα υπόλοιπα κυρίως στα ημιορεινά-ορεινά της Αττικης) θα περάσει ένας αρκετά δυνατός Λίβας ο οποίος πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 6 με 7 και στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8μποφόρ!», αναφέρει.

Καλλιάνος: Ο,τι γίνει με τις πυρκαγιές στην Αττική ελπίζω να γίνει σήμερα, έρχονται 6-8 μποφόρ την Παρασκευή

Την καιρική μεταβολή σχολίασε, μέσω ανάρτησής του, ο Γιάννης Καλλιάνος. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ ευχήθηκε να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές καθώς την Παρασκευή θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, που ίσως, τοπικά, αγγίξουν τα 8 μποφόρ. «Εύχομαι οι νέες εστίες (αναζωπυρώσεις;) στη Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή να τεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα έστω και σε μερικό έλεγχο, διότι, βλέποντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική με βορειοδυτικούς ανέμους που οι ριπές τους μετά το μεσημέρι θα αγγίζουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ», έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Exit mobile version