Εθελόντρια πυροσβέστης – Βαρυμπόμπη: Σεβασμός, τουλάχιστον…

ΕΛΛΑΔΑ

Εθελόντρια πυροσβέστης – Βαρυμπόμπη: Σεβασμός, τουλάχιστον…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η καταστροφή είναι βιβλική και η μάχη πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων ηρωική.

06.08.2021 | 22:44

Τη στιγμή που ο πύρινος κλοιός έχει ζώσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, αναμφίβολα πρωταγωνιστές των ημερών είναι οι ήρωες πυροσβέστες που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, δίνοντας σκληρή μάχη με τις φλόγες. Απεγκλωβίζουν πολίτες – που συχνά δεν είναι καν πρόθυμοι να φύγουν, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν από τα σπίτια τους -, σώζουν ανθρώπους και ζώα, προστατεύουν οικισμούς και δασικές εκτάσεις. Είναι ένας κλάδος που συχνά έχει γίνει αντικείμενο άδικων επικρίσεων, με πρόσωπα ακόμη και από την κεντρική πολιτική σκηνή να υποστηρίζουν ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ δεν εργάζονται αρκετά…θαρρεις πως θέλει κάποιος να αντιμετωπίζουμε διαρκώς καταστροφές ώστε να αποδείξουν την αξία τους.

Τις εφιαλτικές αυτές ημέρες, πολλά στιγμιότυπα με πρωταγωνιστές πυροσβέστες γίνονται viral, με το διαδίκτυο να υποκλίνεται στην αυτοθυσία τους.

Ένα από τα περιστατικά που αξίζουν τουλάχιστον τον σεβασμό μας, είναι η ιστορία της κοπέλας που θα δούμε στο παρακάτω βίντεο. Από την πρώτη μέρα της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, έσπευσε να βοηθήσει… «Είμαστε από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά και σβήνει το κορίτσι εθελοντικά και το σπίτι της έγινε κάρβουνα, προσπαθώντας να σώσει άλλα σπίτια», λέει ο άντρας που κάθεται στο τιμόνι.

Η ταπεινότητα και η αξιοπρέπεια που εκπέμπει το πρόσωπο της, τα λένε όλα.

https://twitter.com/vythoulka89/status/1423465486902308864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1423465486902308864%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Fplus%2F2031792%2Fsebasmos-stoys-pyrosbestes-alla-ligo-parapano-se-ayti-esoze-alla-spitia-kai-kaike-diko

Exit mobile version