Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – φωτιά στην Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – φωτιά στην Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας - φωτιά στην Εύβοια: Χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας - Κάτοικοι αρνούνται να φύγουν

Στη βόρεια Εύβοια μεταβαίνει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και θα περιοδεύσει στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν τα χωριά Δάφνη, Κουρκουλοί, Σκεπαστή και Κεχριές. Στις 7:30 ξεκίνησε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας, καθώς η φωτιά κινείται πλέον με ταχύτητα προς το χωριό, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112. Το ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές, ενώ παράλληλα ένα νέο μέτωπο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές αλλά και νότια προς τη Δάφνη. Περιπολικά της αστυνομίας ενημέρωσαν τους κατοίκους στις Κεχριές ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χωριό.

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις Ροβιές μετακινούνται προς τη Λίμνη, τις Κεχριές και τους Κουρκουλούς, ενώ άλλες δυνάμεις υπάρχουν γύρω από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας – Κάτοικοι αρνούνται να φύγουν

Οι καμπάνες της εκκλησίας χτύπησαν καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν. «Δεν θα φύγω, αλλά ο κόσμος φεύγει σιγά σιγά γιατί το χωριό είναι κυκλωμένο από ξερά χόρτα. Η φωτιά καίει τρεις μέρες και μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δε θα φύγω γιατί θέλω να σώσω την περιουσία μου», είπε κάτοικος στην κάμερα του Mega.

Στο ίδιο κλίμα και αρκετοί άλλοι άνθρωποι στην περιοχή, που θέλουν να παραμείνουν στο σημείο για να προσπαθήσουν να διασώσουν τις περιουσίες τους. Οι Κεχριές είναι το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς. Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά. Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις