Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πατάτες τηγανητές χωρίς λάδι: Η πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή
PLUS

Πατάτες τηγανητές χωρίς λάδι: Η πιο εύκολη και υγιεινή συνταγή

Πατάτες τηγανητές χωρίς λάδι: Δείτε πώς θα τις φτιάξετε

Όταν η συζήτηση έρχεται στις τηγανητές πατάτες, δε χρειάζονται και πολλά λόγια. Μπορεί οι ενοχές να είναι πολλές αλλά η γεύση αυτού του αγαπημένου συνδοευτικού τα ξεπερνά όλα μέχρι βέβαια να ανεβούμε στη ζυγαριά και να καταραστούμε την ώρα και τη στιγμή που αδειάσαμε όλο το μπόλ με τις πατάτες! Οι εναλλακτικές συνταγές για υγιεινή διατροφή είναι πολλές και μας δίνουν κουράγιο, αλλά υπάρχει μία συνταγή που δεν συγκρίνεται με άλλη. Οι τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι είναι γεγονός! Παρακάτω θα δούμε τη συνταγή που μας “επιτρέπει” να καταναλώσουμε όσες από αυτές θέλουμε χωρίς τύψεις!

Θα χρειαστούμε:

5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες

1 κ.γ. αλάτι ψιλό

1 κ.γ. κρεμμύδι ξερό σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. ρίγανη

πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 oC.
2. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ αναμειγμένη μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από τα μπαχαρικά.

3. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις πατάτες την μια δίπλα στην άλλη, χωρίς να τις στριμώξουμε πολύ.
4. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τις απολαμβάνουμε ζεστές!

Extra Tip: Η καπνιστή πάπρικα μπορεί να αντικατασταθεί με την ίδια ποσότητα από μείγμα κάρυ σε σκόνη για ένα εξίσου γευστικό αλλά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Δείτε μία εναλλακτική συνταγή για πατάτες ψητές στο φούρνο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις