Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Ηλεία τώρα: Εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος – Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ηλεία τώρα: Εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλαδέος – Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό

Φωτιά Ηλεία τώρα: Έχουν εκκενωθεί πάνω από 20 οικισμοί

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ηλεία με τις φωτιές να σημάνουν κόκκινο συναγερμό στο χωριό των 150 κατοίκων, Κλαδέος. Η μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε απειλητική απόσταση για τους οικισμούς με την Πυροσβεστική να ζητά σύμφωνα με το ilialive.gr,τη συνδρομή της αστυνομίας ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους πολίτες. Μιλώντας στο OPEN, η κυρία Κανέλλα Φωτοπούλου της οποίας η μητέρα μένει στο χωριό, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και κάνουν ό,τι μπορούν, ενώ δεν έχουν μπαταρία για να επικοινωνήσουν με κάποιον. Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στις Πεύκες, όπου καίγονται σπίτια και περιουσίες. Περίπου 20 άτομα εγκλωβίστηκαν για περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με κάτοικο της συγκεκριμένης περιοχής κινδύνευσαν άνθρωποι ενώ οι φλόγες έκαιγαν τις γύρω αυλές.

«Η φωτιά ερχόταν προς το μέρος μας με άγριες διαθέσεις. Με ιδιωτικά μέσα καταφέραμε και με την συνδρομή των αστυνομικών που ήρθαν στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτοί που μείναμε πίσω είχαμε έτυχε και είχαμε υδροφόρες. Τα λεπτά περνούσαν απελπιστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Στο χωριό έχουν καεί κάποιες αποθήκες και δεν μπορώ να γνωρίζω για σπίτια. Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι, ο δρόμος από ένα σημείο και μετά ήταν ανοιχτός για να φύγει όποιος ήθελε, αλλά δε γνωρίζω», τόνισε ακόμη.

Το 112 για εκκένωση

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα, μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Ανω -Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Υπενθυμίζεται ότι, εντολή για την προληπτική εκκένωση 19 κοινοτήτων της Ηλείας έχει δοθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης (4/8), όταν και εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Την ίδια στιγμή “φουντώνουν’ τα σενάρια για εμπρηστική ενέργεια στην Ηλεία με ρεπορτάζ του OPEN να αναφέρεται στον εντοπισμό ενός υπόπτου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις