Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναζωπύρωση Βαρυμπόμπη τώρα: Κοντά στο Τατόι καίει η φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζωπύρωση Βαρυμπόμπη τώρα: Κοντά στο Τατόι καίει η φωτιά

Αναζωπύρωση Βαρυμπόμπη τώρα: Ξανά στη μάχη με τις φλόγες και το χρόνο

Δεν κράτησε πολύ η ελπίδα για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη αφού σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και ξεκινά μία νέα μάχη με το χρόνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, υπάρχει περιστατικό εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος, ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμμένα. Στο σημείο πέντε πυροσβεστικά ελικπόπτερα κι ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα υπό έλεγχο η κατάσταση, πριν λάβει διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι η φωτιά είναι κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην αρχαία Ολυμπία θα επιστρέψει στην Αθήνα -η ίδια βρίσκεται εκεί από χθες το βράδυ. Η υπουργός έδωσε ήδη εντολή να μεταβούν άμεσα στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος Τατοϊου ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου. Στο σημείο της αναζωπύρωσης έχουν ήδη μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υπάρχει η πιθανότητα να συνδράμουν και από αέρος.

Βίντεο και εικόνες από το σημείο της αναζωπύρωσης

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η εισαγγελία παρενέβη μετά από δημοσιεύματα, αλλά και από σχετική αναφορά δικηγόρου της περιοχής, με την οποία τίθεται μία σειρά από ερωτήματα, όπως: Ξεκίνησε (όπως διαδίδεται) η φωτιά από μετασχηματιστή;
Είναι αληθές όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως πχ.Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης; Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
Τα παραπάνω ζητήματα μεταξύ άλλων αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας που θα διεξαχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις