Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν: To T-shirt και οι θεωρίες συνωμοσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: To T-shirt και οι θεωρίες συνωμοσίας

Μακρόν: Για τον κορονοϊό ήθελε να μιλήσει ο Γάλλος Πρόεδρος αλλά η αμφίεσή του έκλεψε τις εντυπώσεις.

Δεν ντύθηκε σαν ο πρώτος πολίτης της χώρας του. Προτίμησε ένα από T-shirt, ίσως για την οικειότητα και την αμεσότητα, και προσπάθησε μέσα από το Tik Tok να πείσει τους νέους στη χώρα του να εμβολιαστούν. Ο λόγος για τον Εμανουέλ Μακρόν, η προσπάθεια του οποίου δεν ξέρουμε αν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρουμε όμως ότι σίγουρα έκανε ντόρο εξαιτίας ενός σήματος που απεικόνιζε μια λευκή κουκουβάγια στο μπλουζάκι του. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αναρωτηθούν αν η αποτελούμενη από γεωμετρικά σχήματα κουκουβάγια συνιστούσε ένα υποσυνείδητο μήνυμα.

Μια αρχική θεωρία πρότεινε ότι ήταν το λογότυπο της Μποέμικης Λέσχης, μιας πολιτικής ομάδας που δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια το 1872 και πήρε το όνομά της από αυτό που οι Αμερικανοί είδαν ως το belle epoque του ευρωπαϊκού μποέμ κινήματος, μιας αντικουλτούρας για την αστική τάξη. Σήμερα είναι ένας αποκλειστικά ανδρικός σύλλογος, που αποτελείται από επιχειρηματίες και πολιτικούς από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Αλλά ενώ το Bohemian Club έχει λογότυπο κουκουβάγιας, δεν είναι το ίδιο με αυτό στο μπλουζάκι του προέδρου και συνοδεύεται από κόκκινα γράμματα.

 Η δεύτερη θεωρία

Και εδώ ακολούθησε η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας. Υπάρχουν δύο λέξεις στα γαλλικά που μεταφράζονται ως «κουκουβάγια»: hibou (που σημαίνει κουκουβάγια με φτερωτές τούφες) και chouette (κουκουβάγια χωρίς τούφες). Το hibou είναι σημάδι κακής τύχης ή, για τους Ρωμαίους, αγγελιοφόρος του θανάτου, που αντιπροσωπεύει τη μαύρη μαγεία στη χειρότερη περίπτωση και σύμβολο θλίψης, μοναξιάς και μελαγχολίας στην καλύτερη περίπτωση. Η chouette, αντίθετα, είναι σύμβολο της ελληνικής θεάς Αθηνάς, πνευματικός οδηγός στον κελτικό πολιτισμό, και επίσης όρος στα γαλλικά που σημαίνει «σούπερ». Από την πλευρά της γαλλικής προεδρίας η σιωπή ήταν εμφατική. Παρόλα αυτά το μπλουζάκι πωλείται ήδη στο διαδίκτυο ως το «μπλουζάκι του Μακρόν» για 19,99 ευρώ.

https://twitter.com/i/status/1422135163065094145

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις