Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρνητές εμβολίων Γαλλία: Οργισμένη αντίδραση Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Αρνητές εμβολίων Γαλλία: Οργισμένη αντίδραση Μακρόν

Αρνητές εμβολίων Γαλλία: «Δεν θα ενδώσω» στο συνονθύλευμα των «κίτρινων γιλέκων»

Απάντηση σε όσους αντιδρούν στα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δίνει ο Εμανουέλ Μακρόν με δηλώσεις του στον γαλλικό Τύπο. «Καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί με ηρεμία… Αλλά, εξ όσων έχω καταλάβει από τον τρόπο που λειτουργεί ο ιός, δεν πιστεύω πως θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό να διαδηλώνει κανείς εναντίον του» σημειώνει ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην γαλλική Πολυνησία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που έχει αναλάβει προσωπικά την καμπάνια πειθούς των Γάλλων πολιτών αναφορικά με τον εμβολιασμό, εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους αρνητές που διαδηλώνουν το τελευταίο διάστημα έναντι του πιστοποιητικού εμβολιασμού στη χώρα. Ο Μακρόν κάνει λόγο για «μερικές δεκάδες χιλιάδες πολιτών που έχουν χάσει το αίσθημα της λογικής, με τρόπο που να λένε πως ζούμε σε μια δικτατορία».

Εξάλλου, τη Δευτέρα, ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε ο ίδιος προσωπικά στο instagram, στις ερωτήσεις των Γάλλων πολιτών που εκφράζουν επιφυλάξεις απέναντι στον εμβολιασμό. Φορώντας ένα μαύρο φανελάκι και κρατώντας το κινητό του, αναρτούσε βίντεο με τα οποία επιχειρούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις γύρω από την πανδημία.

«Δεν θα ενδώσω» στο συνονθύλευμα των «κίτρινων γιλέκων»

«Δεν θα ενδώσω ποτέ στην ακραία βία» σημείωσε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Paris Match, αναφερόμενος στο «συνονθύλευμα» κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». «Η αντίδρασή τους είναι απειλή για τη δημοκρατία. Αντιτίθενται στα πάντα. Τους καλώ να δουν παρόμοιες διαδηλώσεις σε χώρες που δεν είναι κράτη δικαίου. Πιστεύω πως δημιουργούν μόνιμη αταξία, καθώς αμφισβητούν τη δημοκρατική τάξη, αλλά δεν θα ενδώσω σε τίποτα» λέει ο Γάλλος πρόεδρος.

«Επιτέλους, ας είμαστε σοβαροί!»

Ο Εμανουέλ Μακρόν απαντά στις κραυγές των διαδηλωτών που τον αποκαλούν δικτάτορα, λέγοντας πως η κυβέρνησή του δεν παρέκαμψε ποτέ την κοινοβουλευτική διαδικασία και πως όλες οι ρυθμίσεις για τα μέτρα περιορισμού υπερψηφίστηκαν. «Η κυβέρνηση αναφέρεται σε ειδικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, στη δικαιοσύνη. Τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι δημόσια και παρατίθενται καθημερινά. Επιτέλους, ας είμαστε σοβαροί!» σημειώνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις