Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος: Στον ανακριτή ο παραλίγο συζυγοκτόνος
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στον ανακριτή ο παραλίγο συζυγοκτόνος

Ρόδος: Χτύπησε με δύο μαχαίρια τη σύζυγό του στην Ιαλυσό της Ρόδου επειδή ζήτησε διαζύγιο.

Με τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοχρησίας παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα της Ρόδου στον ανακριτή όπου θα απολογηθεί ο 47χρονος, ο οποίος τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, επετέθη και τραυμάτισε με δυο μαχαίρια την 36χρονη σύζυγό του με καταγωγή από την Αλβανία. Οι γείτονες, στην περιοχή Βουνάρα της Ιαλυσσού της Ρόδου, ακούγοντας τις κραυγές απόγνωσης της άτυχης γυναίκας, ήταν εκείνοι που κάλεσαν την Αστυνομία στο σπίτι του ανδρόγυνου κι έσωσαν τη ζωή της άτυχης γυναίκας. Η τελευταία, κατά πληροφορίες, δέχθηκε την αιματηρή επίθεση επειδή ζήτησε διαζύγιο καθώς δεν μπορούσε άλλο να μείνει με τον βίαιο σύζυγό της, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αδικήματα, κάτω από την ίδια στέγη.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της και εν όψει της απολογίας του στον τακτικό ανακριτή Ρόδου, αναφέρει ότι «συνελήφθη το Σάββατο (31 Ιουλίου 2021) το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία». Στη συνέχεια δίνει κάποια στοιχεία, από αυτά που συνέβησαν και αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην ατέλειωτη αλυσίδα της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων, που παγώνουν την Κοινή Γνώμη της χώρας.

Περιπολικό

Επίθεση με μαχαίρια

«Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου με τη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους σε χωριό της Ρόδου, της επιτέθηκε επανειλημμένως με μαχαίρια τραυματίζοντας την σε διάφορα σημεία του σώματος. Η τραυματισθείσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου της παρασχέθηκαν ο πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση. Στο σημείο του περιστατικού κλήθηκαν και μετέβησαν άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα στιλέτο με σπασμένη λάμα και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 11 εκατοστών, τα οποία χρησιμοποίησε ο δράστης. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατείται και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης για το συμβάν από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα. Τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι 47χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του στα χέρια, τον λαιμό και την κοιλιά της.

Η κατάθεση των γειτόνων

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στην Αστυνομία οι γείτονες, στο σπίτι ξέσπασε άγριος καυγάς λίγο πριν τις 12 το βράδυ μεταξύ του ανδρόγυνου. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όταν ο 47χρονος έβγαλε στιλέτο και άρχισε να την απειλεί. Οι φωνές της, τον έκαναν να σταματήσει προσωρινά και να φύγει με τη μοτοσικλέτα του, όπως επέστρεψε ξανά λίγη ώρα αργότερα. Η 36χρονη άρχισε και πάλι να καλεί σε βοήθεια όταν ο σύζυγός της άρχισε να την τραυματίζει με τα μαχαίρια που κρατούσε, στο λαιμό, την κοιλιά και τα χέρια. Οι γείτονες ευτυχώς ειδοποίησαν ξανά την Αστυνομία και στο σημείο έφθασε η ομάδα της ΟΠΚΕ όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις