Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Θεσπρωτία τώρα: Από την Αλβανία στο Λημέρι Φιλιατών οι φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Θεσπρωτία τώρα: Από την Αλβανία στο Λημέρι Φιλιατών οι φλόγες

Φωτιά Θεσπρωτία τώρα: Δύσκολη νύχτα η χθεσινή και για την Αλβανία

Οι φωτιές που κατέκαιγαν την Αλβανία πάτησαν ελληνικό έδαφος. Η περιοχή Λημέρι Φιλιατών συγκεκριμένα, από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (4/8) βρίσκεται σε κίνδυνο με την πυρκαγιά να καίει σε δασώδη και δύσβατη περιοχή. Μέχρι ώρας δε φαίνεται να απειλεί οικισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr. Σε καίρια σημεία έχουν αναπτυχθεί επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας. Ακόμη, έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στη γειτονική Αλβανία και μάλιστα χθες, Τετάρτη 3 Αυγούστου, η Αστυνομία της χώρας έκανε γνωστό ότι ένας 64χρονος έχασε τη ζωή του σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πολλά πύρινα μέτωπα.

Ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, παγιδεύτηκαν από τις φλόγες μέσα στο σπίτι τους. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ένας στρατιωτικός νοσηλεύεται αφού δηλητηριάστηκε από τους καπνούς. Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση τριών χωριών της ευρύτερης περιοχής του Αργυροκάστρου, όπου μαίνονται πυρκαγιές τις τελευταίες δύο ημέρες. Εδώ και μία εβδομάδα η Αλβανία πλήττεται από σφοδρό κύμα καύσωνα, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση με τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις