Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιακοί Αγώνες κανόνες: Όσα πρέπει να τηρούν οι αθλητές
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες κανόνες: Όσα πρέπει να τηρούν οι αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες κανόνες: Οι ασυνήθιστοι κανόνες που δεν γνωρίζουμε για την διεξαγωγή του θεσμού που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια

Κάθε τέσσερα χρόνια παρακολουθούμε την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με αθλητές από όλο τον κόσμο να διαγωνίζονται για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που εφαρμόζονται, εντός και εκτός γηπέδου, που πολλοί δεν γνωρίζουμε.

Οι δρομείς δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν παπούτσια

Ενώ οι περισσότεροι αθλητές φορούν παπούτσια, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να τους υποχρεώνει. Αν, ωστόσο, τα επιλέξουν, πρέπει να ικανοποιούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι αθλητές ενόργανης απαγορεύεται να έχουν έντονα βαμμένα νύχια

Ενώ το μακιγιάζ είναι πολύχρωμο και φανταχτερό, τα νύχια των αθλητών ενόργανης πρέπει να μένουν είτε άβαφτα, είτε να βάφονται σε γήινους τόνους.

Απαγορεύονται οι αναφορές σε χορηγούς

Οι αθλητές επιτρέπεται να έχουν χορηγούς και να πληρώνονται, όμως απαγορεύεται να τους αναφέρουν και, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι εταιρείες δεν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Οι αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ πρέπει να φορούν φούστα

Για τους άνδρες, αντίστοιχα, είναι υποχρεωτικό το παντελόνι. Ακόμη κι αν είναι απλή ή διάφανη, η φούστα είναι απαραίτητη για τις γυναίκες.

Απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών από τα αποδυτήρια

Μπορεί οι αναρτήσεις στα social media να επιτρέπονται κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα αποδυτήρια και το χώρο γύρω από το γήπεδο, απαγορεύονται.

Οι αθλητές δικαιούνται μόνο μία μερίδα φαγητού

Οι μερίδες στην τραπεζαρία του Ολυμπιακού Χωριού είναι περιορισμένες. Ένα μήλο, ένα πιάτο, ένα ρόφημα – κανείς δε δικαιούται τίποτα διπλό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις