Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαρυμπόμπη φωτιά – ζώα: Αστυνομικοί έσωσαν σκύλο
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρυμπόμπη φωτιά – ζώα: Αστυνομικοί έσωσαν σκύλο

Βαρυμπόμπη φωτιά - ζώα: Ο σκύλος απομακρύνθηκε από τη φωτιά και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έσωσαν σκύλο από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος βρισκόταν σε αυλή σπιτιού στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, το οποίο είχαν περικυκλώσει οι φλόγες. Για καλή τύχη του σκύλου αστυνομικοί που έλεγχαν την περιοχή προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή, εντόπισαν τον σκύλο, ο οποίος ήταν έντρομος. Ο σκύλος απομακρύνθηκε από τη φωτιά και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, με τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να τον φροντίζουν δίνοντας του νερό.

Βαρυμπόμπη φωτιά: Άλογα έτρεχαν να σωθούν

Από την άλλη, η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε τα άλογα από τους ιππικούς ομίλους που τρέχουν να σωθούν από την φωτιά. Τα ζώα αυτά έχουν κατέβει προς στην πλατεία.«Έχουμε δει πολλά» είπε η Χαρά Γιαννοπούλου, για την εικόνα των αλόγων που προσπαθούν να σωθούν από τις φλόγες. Τουλάχιστον 20 άλογα έτρεχαν στα στενά, ενώ ένα βρέθηκε στην πλατεία.

Να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών έγραψε στο Facebook,

 «Με αφορμή τη σημερινή φωτιά στην Βαρυμπόμπη, είμαστε σε επιφυλακή για οποιαδήποτε βοήθεια και υποστήριξη θα μπορούσαμε να παρέχουμε για ιπποειδή που μπορεί να κινδυνεύουν. Σας παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6979090513 ή με μήνυμα εδώ (σσ στο Facebook)».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις