Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λευκορωσία αθλήτρια – απαγωγή: Σοκάρουν τα όσα ισχυρίζεται η σπρίντερ
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία αθλήτρια – απαγωγή: Σοκάρουν τα όσα ισχυρίζεται η σπρίντερ

Λευκορωσία αθλήτρια - απαγωγή: Όλα όσα καταγγέλλει η Λευκορωσίδα

Ο σύζυγος της αθλήτριας Κριστίνα Τσιμανούσκαγια εγκατέλειψε την Λευκορωσία και πέρασε στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή η λευκορωσίδα αθλήτρια ζήτησε άσυλο από την πρεσβεία της Πολωνίας, μετά από την καταγγελία που η ίδια έκανε για απόπειρα απαγωγής από λευκορωσικούς παράγοντες. Τη Δευτέρα, ο σύζυγος της Τσιμανούσκαγια, Αρσένι Ζντάνεβιτς, επιβεβαίωσε στο Sky News ότι είχε εγκαταλείψει τη χώρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Κίεβο. «Δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόσο σοβαρό. Πήρα την απόφαση να φύγω χωρίς να το σκεφτώ παραπάνω», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε ως εξής: η Λευκορωσίδα σπρίντερ έπεσε, όπως ισχυρίζεται,  θύμα απαγωγής από συνοδούς της ομάδας της πατρίδας της και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο Xανέντα του Τόκιο για να πετάξει άρον άρον  πίσω στο Μινσκ. Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ και κάποιων Λευκορώσων της διασποράς που ζουν στην Ιαπωνία.

Η 24χρονη Τσιμανούσκαγια, που επρόκειτο να συμμετάσχει στα προκριματικά των 200 μ και των 4×400 μ αύριο, έκανε το «λάθος» να ασκήσει δημόσια κριτική στους εθνικούς προπονητές στίβου της Λευκορωσίας. «Με έβγαλαν από την ομάδα επειδή έγραψα στο Instagram για την αδιαφορία των προπονητών μας. Δεν θέλω να γυρίσω στη Λευκορωσία. Φοβάμαι», λέει η αθλήτρια στο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις