Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιακωβίδης άρση βαρών – Τόκιο: Το αντίο με λυγμούς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιακωβίδης άρση βαρών – Τόκιο: Το αντίο με λυγμούς

Ιακωβίδης άρση βαρών - Τόκιο: Ο τελευταίος των «μοϊκανών», ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Άρση Βαρών στο Τόκιο, ο Θοδωρής Ιακωβίδης το πάλεψε πολύ στο β’ γκρουπ των 96 κιλών.

Ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με λυγμούς είπε ότι αποχωρεί από το άθλημα: «Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω». Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

Η στιγμή που θυμούνται όλοι

Το 2015, ο Έλληνας αθλητής μόλις είχε σηκώσει τα 190 κιλά στην κίνηση του ζετέ, άφησε τα βάρη, σήκωσε τα δυο του χέρια και φώναξε «λευτεριά στην Κύπρο». «Σε κάποια πράγματα είμαι λίγο ιδεολόγος και δεν το μπορώ το άδικο. Γι’ αυτό φώναξα, βγήκε από μέσα μου», είχε πει τότε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στο Sportsfeed.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις