Αθήνα

°C

Τετάρτη

22

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Κρήτη – ΠΑΓΝΗ: Και μια “ρακή για τον δρόμο”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Κρήτη – ΠΑΓΝΗ: Και μια “ρακή για τον δρόμο”

Μητσοτάκης Κρήτη - ΠΑΓΝΗ: Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο έφτασε πριν τις 12.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφτηκε το ΠΑΓΝΗ. Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να πιει και μια ρακή, από τον μπουφέ που είχε στηθεί στο νοσοκομείο. “Θα πάρω κάτι και για το δρόμο. Και μια ρακή να πιούμε για το καλό”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μήνυμα Μητσοτάκη από το Ηράκλειο: “Η χώρα δεν θα ξανακλείσει”

Σαφές μήνυμα ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει και η οικονομία και η κοινωνία “θα εξακολουθεί να δουλεύει” έστειλε από το Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας, για τα οποία θα γίνεται όπως επισήμανε αυστηρός έλεγχος.

Μιλώντας με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τους διοικητές των νοσοκομείων, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, είπε ότι σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί, προσθέτοντας ότι “δεν χωρούν ούτε ψεύτικοι διχασμοί, ούτε κομματικές παρωπίδες. Κάνουμε μαζί μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση και όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΠΑΓΝΗ, συνομίλησε με ασθενείς, ενημερώθηκε στον προθάλαμο της νέας ΜΕΘ για τη λειτουργία της και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με επιτελικά στελέχη του νοσοκομείου και της ευρύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της Κρήτης στο κεντρικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Aναφέρθηκε επίσης και στις κινητές μονάδες εμβολιασμών που ξεκίνησαν την λειτουργία τους από την Κρήτη, γνωστοποιώντας ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη η λειτουργία κινητών μονάδων και σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Μητσοτάκης: Θα καταφέρουμε να ελέγξουμε το τέταρτο κύμα

“Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον να μπορούν να πηγαίνουν οι μονάδες, να εμβολιάζουν μαζικά εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους φιλοξενίας, έτσι ώστε να γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι -ενδεχομένως να μην ταιριάζει και με τους ρυθμούς δουλειάς τους. Να δοκιμάσουμε και αυτό ώστε να πείσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και είπε ότι “θα καταφέρουμε να ελέγξουμε το τέταρτο κύμα” υπογραμμίζοντας ότι καταγράφονται σημαντικές τάσεις σταθεροποίησης. Μιλώντας ευρύτερα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ανέφερε ότι “σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 110.000 τεστ” και ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που κάνουν τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη τα οποία, όπως ανέφερε, “είναι εξαιρετικά σημαντικά”.

“Καθώς βγαίνουμε πια από την πανδημία, το ΕΣΥ έχει κληρονομιά ουσιαστικά το διπλάσιο αριθμό εντατικών σε σχέση με αυτές που είχε πριν” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σήμερα οι ασθενείς οι οποίοι διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους “στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο των δηλώσεων για τον εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη καθώς και στην ανάγκη ενός εξορθολογισμένου υγειονομικού χάρτη στη χώρα, όπου “ο καθένας θα γνωρίζει ποιος κάνει τι και πού” ενώ συμπλήρωσε ότι στην Κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει ο σχεδιασμός και η δουλειά για “την επόμενη μέρα για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις