Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Ντούσκος – κωπηλασία: Η “εντολή” του Τζιάνι Ποστιλιόνε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Ντούσκος – κωπηλασία: Η “εντολή” του Τζιάνι Ποστιλιόνε

Στέφανος Ντούσκος - κωπηλασία: Χτίστηκε σαν αθλητής για το μονό σκιφ, λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής

Για την επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της κωπηλασίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε. Μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, κάνοντας μια φανταστική κούρσα στo μονό σκιφ, ο Τζιάνι Ποστιλιόνε είπε: «Είναι κάτι φανταστικό, περίμενα μια τέτοια κατάσταση εδώ και χρόνια. Από το 2017 στην κωπηλασία άρχισε ένας νέος δρόμος προετοιμασίας και αγώνων. Αρχισα να δουλεύω με ένα μικρό τιμ αθλητών. Ανάμεσά τους ήταν ο Ντούσκος. Δεν ήταν εύκολο. Δουλεύαμε πολλές ώρες την ημέρα στο κέντρο κωπηλασίας. Είχαμε δυσκολίες στην προετοιμασία, είχαμε ζητήματα να λύσουμε, αλλά φτάσαμε την ολυμπιακή ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Αφήσαμε τις οικογένειές μας, αλλά κάναμε αυτή τη δουλειά για να φθάσουμε σε αυτό.

Δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια ούτε για τους προπονητές ούτε για τους αθλητές. Ο Στέφανος Ντούσκος κέρδισε τον χρυσό πρωταθλητή στους προημιτελικούς και μπήκε για το μετάλλιο. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Χτίστηκε σαν αθλητής για το μονό σκιφ, γιατί είχε διαφορετικά βάρη και διαφορετικό τρόπο για να προπονείται. Νιώθω όπως ένας πατέρας για το παιδί του. Ξέρω πόσες θυσίες έχει κάνει ο Στέφανος για να φθάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο, πρέπει να χτίσεις έναν αθλητή.

Πριν μπει στη βάρκα το πρωί, του είπα ”φύγε και έλα με το μετάλλιο. Φύγε και έλα σαν άλλος Στέφανος”. Για όσους πιστεύουν ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν μπορούν, να τους πω ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και έτσι ήρθε το χρυσό μετάλλιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις