Αθήνα

°C

Τετάρτη

22

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χρήματα για το εμβόλιο: Δωροεπιταγή και στη Νέα Υόρκη
ΚΟΣΜΟΣ

Χρήματα για το εμβόλιο: Δωροεπιταγή και στη Νέα Υόρκη

Χρήματα για το εμβόλιο Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι τα 100 δολάρια θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο,

Ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, αποφάσισε να παρέχει στους κατοίκους της Νέας Υόρκης ο δήμαρχος της πόλης. Μια προπληρωμένη κάρτα 100 δολαρίων. Από την Παρασκευή, οι κάτοικοι που θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης, θα λάβουν μία δωροεπιταγή αξίας 100 δολαρίων, ανακοίνωσε χθες ο Μπιλ ντε Μπλάσιο. Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε εβδομαδιαίο τεστ προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι τα 100 δολάρια θα «έχουν μεγάλο αντίκτυπο, ειδικά σε έναν κόσμο όπου ολοένα και περισσότερα πράγματα θα καθοριστούν από το εάν έχετε εμβολιαστεί ή όχι». Ένας αξιωματούχος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως όσοι εμβολιαστούν, θα τους αποσταλεί μία προπληρωμένη χρεωστική κάρτα είτε θα μπορεί να την εκδώσει ο ίδιος άμεσα ψηφιακά.

statue of liberty new york

Ισχύει και για όσους έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο

«Προσωπικά πιστεύω ότι η εγγύηση πως εκείνη τη στιγμή θα ανταμειφθείς, νομίζω ότι αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στον κόσμο» είπε ο δήμαρχος. Ερωτηθείς εάν θα λάβουν τα 100 δολάρια και όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, ο Μπιλ ντε Μπλάσιο τους ευχαρίστησε που έκαναν το σωστό. «Ήταν το σωστό πράγμα που έκαναν για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, για την κοινότητά τους. Έκαναν το σωστό και η ανταμοιβή είναι ότι έμειναν ασφαλείς και είναι ζωντανοί» δήλωσε. «Αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση ειδικά μέσω των social media που ξεπερνά την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεπεράσουμε».

man in yellow dress shirt standing in front of mirror

Το 59% των κατοίκων της Νέας Υόρκης έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση

Στην συνέντευ6ξη Τύπου, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε επίσης πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού με το 59% του πληθυσμού της πόλης να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά τόνισε πως αυτό δεν είναι αρκετό. «Αυτή η παραπληροφόρηση, αυτός ο φόβος κάνει ζημιά» είπε. «Και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμβολιάσουμε κάθε επιπλέον άτομο». Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Forbes, η δωροεπιταγή των 100 δολαρίων είναι ένα από τα πολλά κίνητρα εμβολιασμού που προσφέρει η Νέα Υόρκη, όπως κάρτα για το μετρό, συνδρομές για πολιτιστικά αξιοθέατα, δωρεάν Shake Shack και λαχειοφόρο για να κερδίσει κάποιος διαμονή σε τοπικά ξενοδοχεία αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο 2.500 δολαρίων.

person in black jacket holding umbrella
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις