Βόβολης πειθαρχικό: Ο ΙΣΑ περνά στην αντεπίθεση

ΕΛΛΑΔΑ

Βόβολης πειθαρχικό: Ο ΙΣΑ περνά στην αντεπίθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βόβολης πειθαρχικό: Ποιος είναι ο γιατρός που εμφανίζεται ως ηγετική μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα

29.07.2021 | 22:33

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο ΙΣΑ προτίθεται να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος του κ. Βόβολη, επειδή, όπως αναφέρεται στην επιστολή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Το πειθαρχικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη το πρωί. Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του καρδιολόγου ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «δεν ήταν συγκεντρώσεις ενάντια σε κανένα εμβόλιο αλλά ενάντια στις υποχρεωτικότητες».

Φαίδων Βοβολης: Λίγα λόγια για τον καρδιολόγο

Ο Φαίδων Βόβολης, επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά», είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε πρόσφατα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου αλλά και του ίδιου του συγκεκριμένου σκευάσματος. Ο καρδιολόγος, με δική του κλινική στην Κηφισιά, μέσω των αναρτήσεών του στο Facebook κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέλει με κάθε τρόπο να εμβολιάσει όλο τον κόσμο, υποχρεωτικά, και διοργάνωσε τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν αποστάσεις και οι μάσκες ήταν ελάχιστες σε σχέση με το πλήθος που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας ελληνικές σημαίες, λάβαρα και εικόνες της Παναγίας.

Ο Φαίδων Βόβολης, σε τοποθετήσεις του στα social media, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι αποκλείεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ τον τελευταίο καιρό τα έχει βάλει και με την Ιερά Σύνοδο, κατηγορώντας την για υποταγή στην κυβέρνηση, με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας. «Χριστόδουλε, αυτοί σε διαδέχθηκαν. Φασισμός προς κληρικούς και ΥΠΟΤΑΓΗ στην κυβέρνηση απο την Ιερά Σύνοδο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.Τέλος, συγκρίνει την πανδημία και τα μέτρα κατά της διασποράς με τον ναζισμό, μιλώντας για «νέο Ράιχ» και «υγειονομικό απαρτχάιντ».

 Η ανάρτηση του Φαίδωνα Βόβολη η οποία προκάλεσε αντιδράσεις:

«ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα… ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ. Είναι και τεστ πειθαρχίας. ΜΗΝ τους αφήνετε. Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου) να σας τρομοκρατούν. Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας, απλά γελάνε με όλα αυτά! Δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας εδώ, αλλά για το ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!

Οι αναλύσεις που διαβάζετε είναι αστείες…»

Exit mobile version