Ληστείες: Χτύπησαν ανήλικους για τα κινητά

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Χτύπησαν ανήλικους για τα κινητά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών Ελλήνων και ενός Αλβανού, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

29.07.2021 | 13:28

Tρεις Έλληνες κι ένας Αλβανός, όλοι νεαρής ηλικίας, ήταν κάποιοι από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης με τραυματισμό, εναντίον δύο ανηλίκων στην περιοχή του Ευόσμου για να αρπάξουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα. Η ληστρική ομάδα, στην οποία μετείχαν επτά συνολικά νεαροί, βραδινές ώρες, πλησίασαν δύο ανήλικους που περπατούσαν αμέριμνοι στην περιοχή του Ευόσμου, τους ακινητοποίησαν και επιχείρησαν να τους ληστέψουν, αρπάζοντας κινητά και μικρό χρηματικό ποσό, που κρατούσαν. Ιδιαίτερα ο ένας από τους ανήλικους προσπάθησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω του οι δράστες και να τον χτυπήσουν προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, μπροστά στο σοβαρότατο περιστατικό ξεκίνησαν αμέσως την έρευνα στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες της ληστείας και των τραυματισμών των ανήλικων παιδιών. Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπως ανακοινώθηκε, οδήγησε στην εξιχνίαση του περιστατικού ληστείας και σωματικών βλαβών σε βάρος των δύο ανήλικων στην περιοχή του Ευόσμου. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις νεαροί, τρεις ημεδαποί-ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και σωματικές βλάβες.

Επτά εναντίον δύο

«Συγκεκριμένα», σημειώνει η Αστυνομία, «οι προαναφερόμενοι βραδινές ώρες της 24-07-2021 στην περιοχή του Ευόσμου, από κοινού με τρεις ακόμη συνεργούς τους, προσέγγισαν τους δύο ανήλικους και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το κινητό ενός εξ’ αυτών, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και το σώμα». Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των άλλων δραστών, που προς το παρόν διαφεύγουν.

Exit mobile version