Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οπαδική βία: Είχαν ανεβάσει φωτό στο ίντερνετ
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Είχαν ανεβάσει φωτό στο ίντερνετ

Οπαδική βία: Τέσσερις μήνες μετά παραπέμπονται στον εισαγγελέα τρεις οπαδοί του Άρη για αιματηρή επίθεση.

Είχαν επιτεθεί και τραυματίσει στις αρχές Απριλίου στην Πολίχνη τρεις νεαρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, ένας από τους οποίους κατέληξε από τα χτυπήματα στο νοσοκομείο. Δεν στάθηκαν μόνο εκεί. Ο θεωρούμενος καθοδηγητής της ομάδας των επιτεθεμένων, ανέβασε μετά από λίγο την βιντεοσκοπημένη, αιματηρή επίθεση στα social media και φέρεται να προέτρεπε και για άλλες επιθέσεις! Τη σοβαρή αυτή υπόθεση, σκληρής οπαδικής βίας, που είχε αναστατώσει άλλη μια φορά τη Θεσσαλονίκη, ερευνούσαν επί μήνες οι αρμόδιοι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η έρευνα, όπως ανακοινώθηκε, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε περίπτωση επίθεσης με ληστεία που έλαβε χώρα σε βάρος οπαδών ομάδας της πόλης, στην περιοχή της Πολίχνης, την 01-04-2021.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 26 και 30 ετών κι έναν 24χρονο αλλοδαπό (σ.σ. Αλβανό υπήκοο) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατά περίπτωση συμμετοχή τους στην υπόθεση. Και οι τρεις φέρονται οπαδοί του Άρη. «Αναφορικά με το συμβάν», αναφέρει η Αστυνομία «βραδινές ώρες της 01-04-2021, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μεταξύ των οποίων ο 26χρονος ημεδαπός και ο 24χρονος αλλοδαπός, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε και καθοδηγητικό ρόλο, έχοντας οπαδικά κίνητρα, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με χρήση αντικειμένων σε βάρος οπαδών ομάδας της πόλης, αφαιρώντας τον ρουχισμό ενός εξ αυτών, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές σε τρία οχήματά τους».

Περιπολικό

«Ανέβασε» φωτογραφίες

Στη συνέχεια η Αστυνομία εξηγεί τις πράξεις του 30χρονου, ο οποίος ανήρτησε τις σκηνές του ξυλοδαρμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης: «Σημειώνεται ότι ο 30χρονος εκ των δραστών, σε δεύτερο χρόνο, ανάρτησε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που αποτύπωναν την επίθεση με τον ξυλοδαρμό δύο ατόμων, καθώς και το αφαιρεθέν αντικείμενο, ενώ συνοδευόταν από οπαδικά σχόλια εκ μέρους του χρήστη του συγκεκριμένου προφίλ, που επιδοκίμαζαν την επίθεση, παροτρύνοντας, υποκινώντας και ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διάπραξη αδικημάτων που υπάγονται στο Νόμο περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού». Η σχετική δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ νεαρών οπαδών των δύο μεγάλων, ιστορικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, είναι συχνό φαινόμενο που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, ακόμη και τη ζωή του συμπλεκομένων. Πριν από τρεις εβδομάδες, το Alphafreepress, έγραφε ότι «το «week end», στην πανέμορφη Χαλκιδική, όπου σχεδόν «μετακομίζει» για λίγη δροσιά η… μισή Θεσσαλονίκη, βάφτηκε στο αίμα, αποτέλεσμα άγριας συμπλοκής με μαχαίρια, μεταξύ νεαρών οπαδών, ομάδων της Θεσσαλονίκης!

Έξι συλλήψεις, δύο τραυματίες

Μετά τον συναγερμό, που σήμανε στις αστυνομικές Αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής, συνελήφθησαν έξι νεαροί οπαδοί για συμμετοχή στην επίθεση, ενώ δύο από τους τρείς νεαρούς, οπαδοί αντίπαλης ομάδας, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, με μαχαιριές στους μηρούς! Οι έξι νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν για την αιματηρή επίθεση, ήταν οπαδοί της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ οι τραυματίες, οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις