Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Περί εθνοσήμου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Περί εθνοσήμου

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Την ευθύνη, την υποχρέωση για το εθνόσημο έχει μόνο η Ολυμπιακή Επιτροπή!

Το είδαμε και αυτό! Οι αθλητές του τένις τόσο η Μαρία Σάκκαρη, όσο και ο Στέφονος Τσιτσιπάς στις φανέλες τους δεν έφεραν το εθνόσημο! Αντιμετώπισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους αντιπάλους τους με φανέλες που είχαν μόνο το εμπορικό σήμα των χορηγών τους! Ήταν σαν να βλέπουμε αγνώστου προέλευσης αθλητές! Βέβαια τις φανέλες με τις οποίες οι δυο συγκεκριμένοι αθλητές παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτιαξαν οι χορηγοί τους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μπλε και άσπρο, τα χρώματα της χώρας μας. Πιο σωστά, η εταιρεία που έφτιαξε τα ρούχα για τις εμφανίσεις των αθλητών μας δεν ήταν υποχρεωμένη να βάλει το εθνόσημο. Και εδώ να τονίσω πως η Μαρία Σάκκαρη για να παίζει στα χρώματα της Ελλάδος ζήτησε να χρησιμοποιηθεί γαλάζιο και λευκό χρώμα! Έτσι και έγινε.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Την ευθύνη, την υποχρέωση για το εθνόσημο έχει μόνο η Ολυμπιακή Επιτροπή! Αυτή έπρεπε να κάνει έλεγχο εάν σε όλες τις εμφανίσεις των αθλητών υπήρχε το εθνόσημο! Και φυσικά έπρεπε να ρωτήσει τόσο την Μαρία Σάκκαρη όσο και τον Στέφανο Τσιτσιπά, «παιδιά με τι εμφανίσεις θα αγωνιστείτε;». Και όταν θα έβλεπε πως δεν υπάρχει το εθνόσημο να έδινε εντολή στον αρχηγό αποστολής να βάλει απαραίτητα το εθνόσημο! Η εταιρεία έκανε την δουλειά της! Έραψε τα ρούχα των αθλητών που σπονσονάρει και έβαλε μόνο το δικό της σήμα. Με λίγα λόγια κοίταξε το δικό της συμφέρον! Βέβαια θα μου πει κάποιος. Είναι παράνομο αυτό; Όχι! Είναι νόμιμο. Όμως προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι ηθικό!

Δεν είναι υποχρεωμένοι

Λένε κάποιοι. Ισχυρίζονται πιο σωστά. Γιατί οι αθλητές μας (Σάκκαρη και Τσιτσιπάς) δεν φρόντισαν, δεν το έκαναν θέμα, δεν πίεσαν ώστε οι χορηγοί τους, η εταιρεία να βάλει το εθνόσημο; Η απάντηση είναι πως οι αθλητές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το ζητήσουν και φυσικά να τα σκέπτονται όλα αυτοί! Προτεραιότητα τους είναι η προετοιμασία. Η προπόνηση τους. Οι μετακινήσεις τους. Και ασφαλώς οι επίσημοι αγώνες! Σε όλα τα άλλα, ρούχα και εμφανίσεις γενικά, την ευθύνη φέρουν και έχουν αποκλειστικά οι άνθρωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Και για να το κάνω πιο λιανά. Εάν από τις φανέλες της εθνικής μας ποδοσφαιρικής ομάδας απουσιάζει το εθνόσημο, δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές αλλά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ουδεμία λοιπόν ευθύνη έχουν η Μαρία Σάκκαρη, η οποία τον τελευταίο καιρό δέχεται πολλές επιθέσεις από κάποιους κουφιοκεφαλάκηδες, όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Αφήστε τους αθλητές μας στη ηρεμία τους και στην προσπάθεια τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο2020! Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί πια…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις