Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο φαρμακείο: Επίσημη πρώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο φαρμακείο: Επίσημη πρώτη

Καστελόριζο φαρμακείο: To Φαρμακείο πήρε το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» λόγω της πολυετούς προσφοράς και της στήριξής του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα.

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο και στη σχετική τελετή που οργανώθηκε στο ακριτικό νησί τιμήθηκε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ) για την καθοριστική συμβολή του στον σκοπό αυτό. Πλέον μία φαρμακοποιός και μία βοηθός προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και χρόνια ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, με τη σημαντική αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά τη στήριξη των διαδικασιών για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του ΔΣ του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, Απόστολο Γενετζάκη και στον γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ Δημήτρη Αλιμπέρτη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΦΑΚ, «βρισκόμαστε στην τελευταία γραμμή του Ελληνισμού με σκοπό να βοηθήσουμε σε μία εθνική προσπάθεια για άλλη μία φορά. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου και των υπόλοιπων φορέων της περιοχής για την ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο, ένα φαρμακείο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στη σωστή φαρμακευτική περίθαλψη την ώρα που χρειάζονται το φάρμακό τους δια χειρός φαρμακοποιού. Είμαστε συνεχείς αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε οικονομικά το φαρμακείο του Καστελόριζου σε ετήσια βάση».

 

Και το όνομα αυτού «Παύλος Γιαννακόπουλος»

To Φαρμακείο πήρε το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» λόγω της πολυετούς προσφοράς του στον κλάδο των φαρμακοποιών και της στήριξής του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα. Μάλιστα, χάρη στη ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ και της δωρεάς της για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης (Καστελόριζο), οι υπηρεσίες υγείας στο νησί έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ίδρυση του φαρμακείου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δωδεκανήσου Χαρούλα Γιασιράνη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς και ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος ταξίδεψε στο ακριτικό Καστελλόριζο για τα εγκαίνια του φαρμακείου, προσέθεσε: «Και είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό.

Ευχή μας είναι να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές. Να μη ζουν με το άγχος και το φόβο της ασθένειας. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να κάνουμε το έργο των επαγγελματιών υγείας και των οπλιτών ιατρών που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης λίγο πιο εύκολο. Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις