Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο αντίπαλός του στους «16»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο αντίπαλός του στους «16»

Τσιτσιπάς: Με τον Ουγκό Ουμπέρ θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά στο τένις.

Ο Ουγκό Ουμπέρ θα είναι τελικά ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά στο τένις, καθώς ο 23χρονος Γάλλος κέρδισε τον Σέρβο Μίομιρ Κετσμάνοβιτς με 2-1 σετ, μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά. Ο Κετσμάνοβιτς πήρε το πρώτο σετ με 6-4, κάνοντας το αποφασιστικό μπρέικ στο έβδομο γκέιμ, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Ουμπέρ. Ο Γάλλος απάντησε στο δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο τάι-μπρέικ. Ίδια εικόνα και στο τρίτο, με κανέναν τενίστα να μην μπορεί να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του.

Το παιχνίδι ήταν στην ισορροπία μετά από δέκα γκέιμ (5-5), αλλά το ενδέκατο έκανε την διαφορά για τον Ουμπέρ, καθώς ο Γάλλος έκανε το μπρέικ και κρατώντας το σερβίς στη συνέχεια, πήρε το σετ και την πρόκριση με 2-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πάρει νωρίτερα το εισιτήριο για τους «16», επικρατώντας εύκολα με 2-0 σετ του Φράνσις Τιαφό.

«Κακό» παρελθόν

Με τον Ουμπέρ έχουν αναμετρηθεί μία φορά κατά το παρελθόν, με τον Γάλλο να επικρατεί του Τσιτσιπά με 2-1 στο Όπεν του Παρισιού το 2020. Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στη τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ρεκόρ 42 νίκες – 11 ήττες το 2021, ενώ ο προσεχής αντίπαλός του είναι στο νούμερο 25 και μετρά 16 νίκες και 14 ήττες στο τρέχον έτος. Σε περίπτωση πρόκρισης στους «8», ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Σβάρτσμαν ή Κατσάνοφ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις